Посланикът на Венецуела у нас Ориета Капони представи на пресконференция

...
Посланикът на Венецуела у нас Ориета Капони представи на пресконференция
Коментари Харесай

Посланик Капони: Новините за положението във Венецуела са фалшиви

Посланикът на Венецуела у нас Ориета Капони показа на конференция детайлности за настоящите събития в страната й. Тя дефинира като провокация и подправена вест информацията, че камиони цялостни с филантропични помощи са били запалени на границата сред Венецуела и Колумбия от последователи на президента Мадуро.

Посланик Капони сподели фотоси и видео материал, на които, по думите й, ясно проличава, че запалените на границата камиони са от страната на Колумбия, а не на територията на Венецуела.

На различен видеоматериал показан от нея пък се вижда по какъв начин колумбийският президент Иван Дуке и други политически водачи следят безучастно и даже, по думите й, приветстват протичащото се. А по-късно в публично изказване, Дуке е показал събитието като кърваво буйство на бандите на Мадуро.
Ориета Капони, дипломат на Венецуела в България: Това е една от подправените вести,които раздухаха, а действително на фотосите напълно ясно се вижда, че камионът е на колумбийска територия. Освен това, тези камиони са употребили знаците на Червения кръст без позволение. А от фотосите е видно, че в тях не е имало нито храна, нито лекарства, както се твърди, а жици, кабели и уреди за бомби " Молотов ".
Посланик Капони изрази вяра, че границата сред Венецуела и Колумбия ще продължи да бъде затворена още дълго време поради вражеските, по думите й, дейности на президента Дуке.

Тя разгласи също, че страната й не желае филантропични помощи от Съединени американски щати, наложили тежки наказания на Венецуела, а разчита на такива от Русия, Индия и Китай, с които има контракти.
 Кризата във Венецуела: Съединени американски щати дадоха обещание „ бърз отговор “ на всяка опасност против Гуайдо Кризата във Венецуела: Съединени американски щати дадоха обещание „ бърз отговор “ на всяка опасност против Гуайдо
Съединени американски щати предизвестиха, че ще има „ бърз отговор “ на всяка опасност за принуждение против водача на венецуелската съпротива Хуан Гуайдо, който се завръща в странат...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР