Посланикът на Великобритания в Гърция Матю Лодж съобщи днес, че

...
Посланикът на Великобритания в Гърция Матю Лодж съобщи днес, че
Коментари Харесай

Великобритания праща спешна помощ на Родос

Посланикът на Англия в Гърция Матю Лодж заяви през днешния ден, че английските управляващи изпращат специфичен екип в Гърция, който да спомага за евакуацията на английските жители от остров Родос, където за шести следващ ден гори огромен горски пожар, оповестява в. „ Катимерини “.

„ След като обстановката с горските пожари се утежни през вчерашния ден, посолството на Англия в Гърция работи с гръцките управляващи, авиолиниите и туроператорите в поддръжка на английските жители на остров Родос. Екип за бърза интервенция на министерството на външните работи (Службата за външни работи, английска общественост и развиване (FCDO), е на път ", съобщи посланикът в изказване, публикувано в обществените медии.

Около 19 000 души са евакуирани от остров Родос поради горски пожар, който гори шести следващ ден на три фронта, съобщи Асошиейтед прес. Министерството на климатичните промени и гражданската отбрана съобщи, че това е най-голямата евакуация поради пожар, случвала се в страната. Местната полиция осведоми, че 16 000 души са евакуирани по суша, а 3000 – по море от 12 села и няколко хотела. Няма потърпевши хора. Шестима души са били приети в болница за малко с респираторни проблеми, само че скоро са били изписани.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР