Посланикът на Турция в Париж Исмаил Хаки Муса е извикан

...
Посланикът на Турция в Париж Исмаил Хаки Муса е извикан
Коментари Харесай

Франция привика турския посланик да дава обяснения

Посланикът на Турция в Париж Исмаил Хаки Муса е извикан във френското външно министерство - след " неточни и предубедени " изявления по време на чуване с френски сенатори, съобщи Българска национална телевизия.

По време на чуването дипломат Муса е декларирал, че Франция поддържа либийския военачалник Халифа Хафтар и че френски военни кораби са били нападателни по време на случай предишния месец с турски военни кораби в Средиземноморието. " Искахме да чуем от него нужните пояснения за пропуските, грешките и предубедената информация, които даде ", се споделя в изказване на френското външно министерство.

В изказването се прибавя, че на дипломат Муса е напомнено за " неприемливия темперамент на държанието на Турция ". Отношенията сред двете членки на НАТО са обтегнати, откакто Франция упрекна Турция, че нейни бойни кораби са се отнесли нападателно с френски, пробвали се да ревизират турски боен транспортен съд през юни по съмнение, че нарушава ембаргото на Организация на обединените нации за оръжие в Либия. Анкара отхвърли да доставя оръжие на Либия.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР