Посланикът на Сърбия Желко Йович заяви в Монтана, че е

...
Посланикът на Сърбия Желко Йович заяви в Монтана, че е
Коментари Харесай

Посланик Йович в Монтана: Искаме да ускорим проектите и развием нови идеи в сътрудничеството между Сърбия и България /снимки/

Посланикът на Сърбия Желко Йович съобщи в Монтана, че е подготвен да взе участие и поддържа всички трансгранични планове сред общината и сръбските й сътрудници. Дипломатът има визити през днешния ден и на следващия ден в трите огромни града на Северозапада - Враца, Монтана и Видин.
Йович изрази съжалението си, че поради Коронавирус пандемията до момента не е имал опция да пътува в страната. В Монтана той се срещна с кмета Златко Живков и зам.-кмета Тихомир Антонов. В диалога кметът Живков показа дългогодишното съдействие на общината с трите сръбски общини Пирот, Медиана-Ниш и Враня.
„ Монтана и Пирот” са водачи в европейската стратегия за трансгранично съдействие България – Сърбия с 12 изпълнени плана през последното десетилетие”, съобщи Живков.
От своя страна дипломат Йович съобщи, че сръбското посолство в България ще обърне изключително внимание на Северозападна България, тъй като този край има огромен капацитет и същите компликации в демографското и икономическото развиване, каквито имат сръбските региони, граничещи с него. Дипломатът заяви, че до края на годината ще бъде намерено почетно консулство в Благоевград, което ще работи за развиването на българо-сръбските планове в регионите по западната ни граница.
„ Това е второто почетно консулство след Пловдив, което ще открием и това е явен знак, че сме отворени, желаеме да сме в действителност братя, другари и да работим заедно”, съобщи Йович.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР