Посланикът на Русия в България Н. Пр. Елеонора Митрофанова отправи

...
Посланикът на Русия в България Н. Пр. Елеонора Митрофанова отправи
Коментари Харесай

Посланикът на Русия отправи видео поздравление по случай Деня на освобождението на България

Посланикът на Русия в България Н. Пр. Елеонора Митрофанова насочи видео приветствие по случай Деня на освобождението на България.

Посланик Митрофанова отбелязва, че Руско-турската война от 1877-1878 година отеква и през днешния ден, а по-късно в обръщението си отделя доста място на Украйна и на мотивацията на Русия в сегашния спор с Киев.

Накрая посланикът на Руската федерация поздравява всички жители на България за националния ни празник.

Записът е на съветски език и е оповестен в обществените мрежи в интернет.

Ето и цялостния текст:

" Скъпи другари на Русия в България,

Позволете ми в този показателен мартенски ден от името на целия многонационален съветски народ, на чиновниците на Посолството на Русия в България и персонално от свое има да ви поздравя сърдечно с нашия общ празник – Деня на Освобождението на България от османско робство.

Преди 144 години беше подписан заключителният Сан-Стефански кротичък контракт, който сложи точка на руско-турската война и даде опция на българския народ да получи дълго чаканата си независимост.

След жестокото потушаване на Априлското въстание, когато цяла Европа остана безучастна, точно твърдата воля на император Александър II, безстрашието на съветската войска и доблестта на българските опълченци сътвориха предпоставките България да възроди своята държавност.

Походът оттатък Дунав получи мощна поддръжка от страна на всички пластове на обществото, а присъединяване в него беше одобрявано като задача за спасяването на славянските православни братя славяни от османски терор. Руско-турската Освободителна война отеква и през днешния ден.

Голяма част от моите сънародници възприемат събитията в Украйна, както и преди 144 години като обективни и от дълго време назрели дейности за отбраната на жителите на Донбас от нацисткия киевски рижим, който в продължение на осем години безсистемно избива цивилно население.

Многобройните опити спорът да бъде позволен по дипломатически път не дадоха резултат. Вместо да чуят жителите на Донецка и на Луганска национална република, да окажат напън върху украинските управляващи за съблюдаване на Минските съглашения, западните страни продължиха да въоръжават фашистките украински групировки, подтиквайки ги по този метод към решителни дейности против мирното население на Донбас.

Невъзможно е човек да се помири с такава обстановка. Това опонира на нашите хуманни християнски полезности.

В този ден бих желала да прикани българските жители да се замислят и да погледнат на протичащото се в Украйна с незамъглен от антируската агитация взор. В момента в Украйна се организира специфична военна интервенция по демилитаризация и денацификация на незаконното киевско ръководство, което от 2014 година води война със личния си народ. Ще допълня, че в своята история Русия в никакъв случай не е започвала войни – тя ги завършваше.

Убедена съм, че нашата идея е вярна.

В умозаключение бих желала още един път да поздравя всички жители на България с националния празник ", споделя Митрофанова.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР