Посланикът на Република Гърция Н.Пр. Алексиос Мариос Либеропулос беше на

...
Посланикът на Република Гърция Н.Пр. Алексиос Мариос Либеропулос беше на
Коментари Харесай

Здравко Димитров прие новия гръцки посланик

Посланикът на Република Гърция Н.Пр. Алексиос Мариос Либеропулос беше на първото си посещаване в Община Пловдив, където беше признат от кмета Здравко Димитров.

Една от главните тематики, които двамата разискаха беше ориста на постройката на Генералното консулство на Гърция в Пловдив, която се намира на ул. “Преслав ” 10 и е монумент на културата.

„ Посетих постройката, с цел да се срещна персонално в какво положение е и какъв ремонт е необходим. Ще изпратя писмо до Република Гърция, в което ще предложа варианти за нейното прилагане и ще чакам подпомагане от тяхна страна, тъй като е тъпо такава красива постройка да бъде необитаема “, изясни Негово Превъзходителство Либеропулос.

По думите му един от разновидностите е ремонтът на постройката да бъде финансиран от гръцки компании в Пловдив и по-късно тя да бъде отдадена чартърен или да се трансформира в гръцки културен център. Друга опция е зданието да служи като езикова школа, където да се организират извънкласни занимания за учениците.

Посланик Либеропулос изрази поддръжка и за присъединението на България към Шенген. „ Гърция застава твърдо зад България по въпроса за присъединението към Шенгенското пространство. Ние, като ваши съседи, сме изключително заинтригувани от това и ви пожелаваме да се случи в най-скоро време “, заяви  Негово Превъзходителство.

В края на срещата кметът Здравко Димитров връчи на гръцкия дипломат признателен адрес и плакет за приноса на гръцкото посолство в превъзмогването на рецесията от Covid – 19.

„ Благодаря за поддръжката и се надявам и отсега нататък да запазим отличното добросъседско съдействие. Нека всички балкански страни да живеем в дух на взаимност и съгласие “, пожела кметът Здравко Димитров.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР