Посланикът на Холандия в Русия Рене Джонс-Бос беше извикана в

...
Посланикът на Холандия в Русия Рене Джонс-Бос беше извикана в
Коментари Харесай

Русия привика холандския посланик заради шпиономания

Посланикът на Холандия в Русия Рене Джонс-Бос беше извикана в Министерството на външните работи на Русия по отношение на " продължаващата антируска акция по раздухване на " шпиономания ", оповестяват от съветското Министерство на външните работи.
" На 18 септември посланикът на Кралство Нидерландия в РФ Джонс-Бос беше поканена на диалог в Министерство на външните работи на Русия по отношение на продължаващата акция за нагнетяване на шпиономания ", се споделя в формалното изказване на министерството.
По време на срещата от съветската страна са подчертали, че " провокирането на медийни спекулации, в това число по наболелите интернационалните проблеми, ще нанесе спомагателна щета на така и така подкопаните двустранни връзки ".
Най-вероятно причина за дейностите на Москва е материал в холандския вестник " NRC ". В него се споделя за арест в Хага на двама чиновници на съветските специфични служби, които имали желание да откраднат данни от химическа лаборатория в Швейцария. Руският външен министър Сергей Лавров обаче отхвърли Холандия да е предавала на Москва информация за каквито и да е било съветски шпиони.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР