Посланикът на Betfair Димитър Бербатов размишлява върху разликата между Ливърпул

...
Посланикът на Betfair Димитър Бербатов размишлява върху разликата между Ливърпул
Коментари Харесай

Бербатов: Защо Юнайтед да не нанесе първа загуба на Ливърпул?


Посланикът на Betfair Димитър Бербатов размишлява върху разликата сред Ливърпул и Манчестър Юнайтед преди неделното дерби сред двата тима, като също така поздравява Тотнъм за класирането в идната фаза на Шампионската лига.

Странно е Юнайтед да изостава толкоз доста зад Ливърпул

Изглежда необикновено, че в случай че Манчестър Юнайтед загуби на " Анфийлд " в неделя, ще остане на 19 точки зад Ливърпул във краткотрайното класиране. Кой би си помислил, че Юнайтед може да изостане толкоз доста от водачите? Знам, че последователите на Ливърпул и Манчестър Сити биха желали това да се случи, само че съм сигурен, че в никакъв случай не са го очаквали.

Като почитател и някогашен състезател на тима, за мен е необичайно да видя Манчестър Юнайтед на тази позиция - толкоз надалеч от върха. По мое време беше друго. Бяхме на първо или второ място в шампионата, а Ливърпул бе зад нас. Винаги се пробвам да бъда положителен и не преставам да настоявам " Ще се върнем на върха, където би трябвало да бъдем, по дяволите, тъй като това е Манчестър Юнайтед ". За момента би трябвало да призная, че това не се случва. Никога обаче няма да изгубя религия.

Според коефициентите Ливърпул е корав любимец за победа в неделя. Кой може да оспори това? Начинът, по който играят, позицията, която заемат, изясняват фаворизирането им и евентуално те ще си тръгнат с победа, въпреки че за мен е мъчително да го призная.

Юнайтед би трябвало да усъвършенства доста неща за неделя

Коефициентите са такива частично и поради това, че Юнайтед претърпя ново проваляне през тази седмица, губейки с 1:2 от Валенсия в Шампионската лига. Добрата вест за клуба е, че тази загуба не носи никакви особени последици, само че резултатът е неприятен. Не е опрощение, само че от време на време от позиция на футболиста е добре той да запази сили в сходни мачове, тъй като следва огромно дерби. Може би тъкмо подобен бе казусът в сряда.

Единственото позитивно нещо, което можем да вземем от този мач, е, че Маркъс Рашфорд още веднъж означи гол, което е добре за неговото самочувствие. За играта в отбрана обаче не приказва добре това, че тимът получи два гола от 15-ия в Ла Лига. Като цяло, това е следващ неприятен резултат в един сезон, който не върви добре за Юнайтед.

Юнайтед сигурно не може да си разреши да влезе със същата настройка в този огромен дуел, тъй като Ливърпул ще се хвърли против тях от първата минута, а " Анфийлд " ще бъде врящ казан. Атмосферата на този стадион може да бъде доста напрегната - шумно е, публиката е доста покрай терена и можеш да ги почувстваш зад тила си още от първия съдийски сигнал. Можеш да използваш това в своя изгода, с цел да се вдъхновиш и да покажеш най-хубавото от себе си. По-често обаче става противоположното. Феновете дават на този тим доста повече мощ.

Ливърпул към момента няма загуба в шампионата и това не е поради шанс, а поради положителния футбол, който практикуват. За страдание, Мо Салах още веднъж влиза във форма, което е още една неприятна вест за защитата на Юнайтед.

Първите 10-15 минути ще бъдат доста значими, както постоянно. Надявам се, че Юнайтед ще издържи на този ранен напън и няма да допусне гол.

Но не отписвайте Юнайтед, тъй като този тим постоянно може да ви изненада. Спомнете си мача с Ювентус в Шампионската лига.

Възможно е Ливърпул да повтори достижението на непобедимия Арсенал и да приключи сезона без загуба, само че аз персонално се колебая това да се случи в сегашната Висша лига. Очаквам в даден миг серията на Ливърпул без проваляне да завърши, както се случи и със Сити през предишния уикенд. Защо Юнайтед да не им нанесе първа загуба? Това би било нещо.

Иронията ще бъде страхотна, в случай че тъкмо Юнайтед направи това, тъй като всеки приказва какъв брой неприятно играе тима. Мога да си ги показва - Бум! Юнайтед повежда с 1:0 и Моуриньо тича по терена тъкмо като Юрген.

Споменавайки мениджъра на Ливърпул, се обзалагам, че Клоп е споделил на тима си какъв брой уязвим е Юнайтед сега и това би трябвало да бъде употребявано. Той знае, че почитателите ще бъдат въодушевени и ще изиска неговият тим да стартира да играе в яростно движение през цялото време и да пусне кръв на противника рано-рано.

Знам и, че напрежението върху Юнайтед ще бъде голямо и Моуриньо може да го употребява, с цел да надъха играчите и да ги убеди, че това е нашият късмет да ги победим.

Ще бъде мъчно. Искам Юнайтед да стане първият тим, който ще победи Ливърпул в Премиър лийг, само че въпреки това би трябвало да призная, че Ливърпул играе страховит футбол и коефициентите на Betfair са задоволително красноречиви за това. Раздвоен съм сред това да бъда в ролята на почитател и анализатор.

Велика вечер за " шпорите "

За разлика от Юнайтед Тотнъм трябваше да играе на 100% в своето посещение в Шампионската лига и отборът се оправи добре, откакто стигна до резултата, от който се нуждаеше. Отборът имаше отлични благоприятни условия за гол - дори повече от този на Барса. Някои може би ще отбележат, че домакините бяха без Лионел Меси (и някои други) в стартовите 11, само че " шпорите " не са отговорни за това - не те са желали от противника да излиза с този състав! А и каталунците отново имаха страхотни футболисти в редиците си - погледнете Усман Дембеле, Филипе Коутиньо, Иван Ракитич и така нататък

Този резултат подсигурява благополучен свършек на акцията на Тотнъм в груповата фаза. Кой би повярвал, че отборът ще продължи на 1/8-финалите, откакто в първите три кръга беше взел единствено една точка?

Продължаване в Лига Европа може би щеше да е по-хубавото нещо за Тотнъм в преследването на трофей този сезон, само че пък сигурно оставането в най-силния клубен шампионат в света е най-хубавото. Ако си почитател на " шпорите ", искаш тимът да се изправя против най-хубавите. Ако се надяваш да задържиш най-силните си футболисти, би трябвало да си измежду най-големите тимове, задължен си да покажеш предпочитание да се развиваш.

Моята история демонстрира, че чудесата са вероятни

Според коефициентите Тотнъм може и да е новобранец за успех в Шампионската лига, само че чудесата се случват - аз бях част от състава на Байер (Леверкузен), който стигна до финала в ШЛ, когато никой не вярваше в нас.

Бях нападател на отбора на Леверкузен през 2002 година, когато изминахме целия път до финала, а по принцип бяхме безспорни новобранци. Никой не ни знаеше имената и никой не ни даваше никакви шансове, само че ние въпреки всичко победихме Ливърпул и Манчестър Юнайтед по пътя към мача за трофея. За страдание, не успяхме да се оправим с Реал Мадрид и да вдигнем купата. Но и по този начин това си беше приказка - естествено без благополучен свършек - само че си беше същинска приказка.

Ето за какво, несъмнено, е допустимо Тотнъм да реализира същото.

Футболът се промени доста от 2000-ата година до момента, тимовете са по-добри и по-силни, само че " шпорите " разполагат с класни играчи и отличен управител и нищо не се знае.

Може би присъединяване в Лига Европа щеше да даде на лондончани по-голям късмет за завоюването на трофей, само че футболът не свършва на следващия ден и за отбора ще има доста благоприятни условия да взе участие в този шампионат в бъдеще. Ако ти се открие късмет да играеш в ШЛ, го грабваш и се пробваш против най-хубавите, с цел да видиш къде се намираш, а и нещо ужасно е допустимо да се случи.

Със сигурност има късмет за нов победител в шампионата, като Манчестър Сити е любимец, какъвто е и Пари Сен Жермен. След като Реал Мадрид не е във форма, а и може би Барселона не е в най-хубавото си положение, има опция за неочакван финалист и може би даже освен това от това.


Това са прогнозите на Димитър за някои мачове от идния кръг в Премиър лийг, които могат да ви насочат в вярната посока:


Кристъл Палас - Лестър 1:1
Уулвърхамптън - Борнемут 2:1
Хъдърсфийлд - Нюкасъл 1:2
Фулъм - Уест Хам 2:1
Саутхамптън - Арсенал 1:3
Ливърпул - Манчестър Юнайтед 1:1
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР