Посланието на украинския президент Володимир Зеленски, предадено на руския президент

...
Посланието на украинския президент Володимир Зеленски, предадено на руския президент
Коментари Харесай

Песков: Руските военни не действат срещу цивилни цели

Посланието на украинския президент Володимир Зеленски , предадено на съветския президент Владимир Путин от индонезийския президент Джоко Видодо, който през вчерашния ден посети Москва, не беше в писмен тип, съобщи пред кореспонденти представителят на съветския водач Дмитрий Песков, заяви ТАСС.

„ Не става дума за документално обръщение. Това е единственото нещо, което мога да ви кажа ", съобщи Песков пред ТАСС, когато бе запитан за детайлности по това обръщение.

Вчера Путин и Видодо разговаряха в Кремъл, след което индонезийският президент съобщи, че е предал посланието на Зеленски на съветския президент. Той също по този начин изрази подготвеност да " помогне за определяне на разговор сред двамата водачи ". Преди визитата си в Москва Видодо посети Киев, където се срещна с украинския президент.

Руските военни в границите на " специфична военна интервенция " в Украйна не работят против цивилни цели, а взимат на прицел военна инфраструктура и места за образование на наемници, уточни Песков.

„ Искам да ви припомня още един път какво сподели съветският президент и висш главнокомандващ, че съветските въоръжени сили не работят по цивилен обекти, гражданска инфраструктура по време на специфична военна интервенция. Те обаче работят по хранилища с муниции, по предприятия, където се приготвя и ремонтира военна техника, по хранилища за муниции, по места, където се концентрират, образоват и упражняват наемници, в това число задгранични наемници и националистически детайли ".

Говорителят на съветския президент към този момент не е дал отговор по кое време може да се чака Владимир Путин да се изкаже за обстановката в света.

Песков обясни и формалната позиция на Москва по отношение на ареста на американската олимпийска шампионка по баскетбол Бритни Грайнър , който съгласно него не може да бъде политически стимулиран, защото съветското законодателство не разрешава контрабандата на опиати.

Американската баскетболна звезда Бритни Грайнър през днешния ден се яви в съд в Москва, към 4 месеца и половина откакто беше задържана на летище по обвиняване в владеене на канабис, до момента в който пътуваше, с цел да играе за съветски тим, показва Асошиейтед прес.
Грайнър беше задържана през февруари на московското летище „ Шереметиево ".

Полицията заяви, че тя е носела флакони за електронна цигара с масло от канабис. Центърът на " Финикс Меркюри " и двукратна олимпийска шампионка на Съединени американски щати може да бъде наказана на до 10 години затвор, в случай че бъде приета за отговорна за превозване на опиати в огромни размери.

На авансово чуване при закрити врата в понеделник в московското предградие Химки задържането на Грийнър беше удължено с още шест месеца - до 20 декември, напомня АП.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР