Посланичката Джузепина Дзара и заместник-ръководителят на мисията Франческо Калдероли, заедно

...
Посланичката Джузепина Дзара и заместник-ръководителят на мисията Франческо Калдероли, заедно
Коментари Харесай

Oткриха изложението, посветено на хранително-вкусовия сектор Интерфуд & Дринк

Посланичката Джузепина Дзара и заместник-ръководителят на задачата Франческо Калдероли, дружно с директорката на Италианската комерсиална организация (ИЧЕ) в София Киара Петрò, откриха ревюто, отдадено на хранително-вкусовия бранш Интерфуд & Дринк, което ще се организира в София от 5 до 8 октомври в Интер Експо Център и италианския павилион в него.

На ревюто, което тази година отбелязва своето 21-во издание, участват 20 италиански компании от разнообразни райони, координирани от организация ИЧЕ. Сред италианскитедружества има производители на зехтин, вино и спиртни питиета, сладкиши, кафе, макаронени произведения, консерви, ориз, хлебни снаксове и доста други.

Значителното италианско наличие на ревюто съставлява скъпа опция за българските жители и стопански оператори да опознаят и оценят още повече италианските храни и виновност. България към този момент е значим пазар за италианския експорт в този бранш, като през 2021 година са импортирани артикули на стойност към 209 милиона евро, с растеж от +8,6 % спрямо миналата година. По-специално, Италия е водещият снабдител на кафе и зехтин и вторият снабдител на вино в страната.

Инициативата е едно от събитията, отдадени на седмото издание на Седмицата на италианската кухня по света, проведена от Посолството на Италия в София и другите структури на Система Италия в България. Създадено през 2016 година, събитието се е утвърдило през годините като една от водещите начинания за разпространение в чужбина на най-хубавото от италианската агрохранителна верига и от традициите в региона на храните и виновността. Темата на изданието през 2022 година " Задружност, резистентност и нововъведения: съставките на италианската кухня за здравето на хората и опазването на планетата " съчетава популяризирането на италианските селскостопански и хранителни артикули с подобряването на средиземноморската диета като модел за здравословно и стабилно хранене и метод на живот.

Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР