Посетителите на изложението ВиваТех в Париж могат да задават въпроси

...
Посетителите на изложението ВиваТех в Париж могат да задават въпроси
Коментари Харесай

Възкресиха Ван Гог в Париж с помощта на изкуствен интелект

Посетителите на ревюто " ВиваТех " в Париж могат да задават въпроси на Ван Гог, получавайки отговори от изкуствен интелект, изравен зад него, заяви Агенция Франс Прес.

Изкуственият разсъдък е създаден от страсбургски стартъп. Той приказва френски с нидерландски акцент, тъй като художникът е от Амстердам.

Посетители от всички възрасти се стичат, с цел да си приказват с чатбота. Със слушалки на ушите те просто натискат бутон, с цел да зададат въпрос. Пред тях се появява 3D лицето на художника, което дава отговор.

" Най-често задаваният въпрос е за какво му е отрязано ухото, " споделя Кристоф Рено, началник на компанията " Джъмбо Мана ", която е профилирана в региона на видеоигрите и изкуствения разсъдък.

" Отрязах си лявото ухо, когато страдах от мощни душевни терзания и меланхолия ", дава отговор Ван Гог в слушалките и благодарение на надписи под лицето си. " Останах без работата, когато бях на 23 години, на 26 години - мъчно открих призванието си и не съумях да основа ателие в Арл ", дава отговор художникът, който се прострелва в гърдите и умира на 37 години, напомня Българска телеграфна агенция.

Инфо: fakti.bg

 

 

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР