Посетител на мол в Пловдив се опита да влезе с

...
Посетител на мол в Пловдив се опита да влезе с
Коментари Харесай

Пловдивчанин опита да влезе в мол с COVID-сертификата на Макрон

Посетител на мол в Пловдив се опита да влезе с непознат документ, само че не на кого да е, а на самия френски президент. За куриозния случай описа по мениджърът на комерсиалния обект Александър Шингулев.

" Всеки ден имаме някой любопитен случай. Един от най-интересните беше документ на господин Еманюел Макрон, който, откакто беше чекиран, излезе неговото име ", свидетелства служителят. " Естествено, се усъмнихме и подадохме сигнал към 112. На мъжа беше поискана персоналната карта и беше помолен да напусне ", добави Шингулев.

Областният щаб предложи защитата в моловете да ревизира прецизно документите и персоналните карти на посетителите. А по закона за частната охранителна активност всяка лицензирана компания има право да изисква персонална карта на територията на обекта, който охранява при подозрение пожелаваме, изяснява мениджърът.

Ако се окаже, че документът е публикуван на друго лице, защитата подава сигнал на тел 112, само че няма право да задържи приносителя му.

 Скрийншот: БНТ

В Пловдив от понеделник влизат в действие по-строги ограничения. В моловете стартират прецизни инспекции за извършители. Освен дали са пълнолетни, ще се следи и за валидността на зелените документи. Един от мениджърите в търговски център описа чудноват случай пред Българска национална телевизия - мъж опитал да влезе с пропуск на името на... френския президент Макрон.

Областта е в 3-ти стадий от Националния проект за справяне с епидемията и още в петък оперативният щаб набеляза новите по-строги ограничения, които ще се ползват от на следващия ден.

Заведенията и обектите на закрито ще работят с потенциал до 50% и при условие за зелен документ. В огромните търговски обекти няма да се позволяват лица под 18 години без компаньон. Очаква се това да е предизвикването, с оглед обстоятелството че учениците излизат във почивка.

Работното време на игрални зали, заведения за хранене, питейни заведения и нощни заведения ще е до 22 часа. Областният щаб изиска ограничаването да е след 23 часа, само че предлагането бе отхвърлено от основния държавен здравен контрольор.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР