Посещението на президента Володимир Зеленски на Капитолийския хълм и в

...
Посещението на президента Володимир Зеленски на Капитолийския хълм и в
Коментари Харесай

US медии: Визитата на Зеленски не повлия на нежеланието на републиканците да дадат средства на Киев

Посещението на президента Володимир Зеленски на Капитолийския рид и в Белия дом не наподобява да е довело до излизане от задънената улица във връзка с законопроекта за изключителните разноски, който включва 50 милиарда $ повече помощ за сигурността на Украйна, написа в. " Ню Йорк таймс ".

Докато президентът на Украйна Володимир Зеленски стоеше през вчерашния ден на трибуната в Капитолия и молеше сенаторите бързо да одобрят още помощ за войната на страната му против съветските нашественици, сенаторът Линдзи Греъм, републиканец от Южна Каролина, изясни суровата политическа действителност, която блокира утвърждението на Конгреса за повече американска помощ за изпадналата в неволя страна: разногласието въобще не е всъщност за тази битка. Републиканците обвързаха тематиката с неразгадаем вътрешнополитически спор за стягане на контрола върху миграцията по границата на Съединените щати с Мексико.

" Ню Йорк таймс " също по този начин показва очевидната огромна разлика в отношението към украинския президент, сравнявайки случилото се по време на визитата му във Вашингтон преди година с това в този момент и показва прогресивното утежняване на отношението към поддръжката за още помощи за Украйна.

Съществен факт е и това, че " Зеленски не направи обществени изявления в Капитолия, където всъщност беше отхвърлен от полемиката ". Всъщност няма по какъв начин украинският президент да вземе отношение при разискване на въпрос за ограниченията против миграцията по границите на Съединени американски щати, отбелязва изданието.

Вестникът показва мнението на конгресмени, че за момента на процедура е съвсем невероятно законопроектът за обезпечаване на средства за помощи за Украйна да бъде гласуван до края на тази година.

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън предизвести републиканците, че ще поднесат на Русия " коледен подарък “, в случай че не съумеят да дават спомагателна военна помощ на украинския президент Володимир Зеленски, чиято среща с висши законодатели завърши без ангажимент за повече поддръжка.

Лондонският в. " Гардиън " показва, че Зеленски се е сблъскал във Вашингтон с студен банкет от основни републикански законодатели и добавя, че Майк Джонсън, ръководителят на Камарата на представителите, не би се съгласил да поддържа настояването на Байдън да даде на Украйна 61,4 милиарда $, защото възразяващите против помощта за Киев упорстват за отстъпки от Белия дом във връзка с граничната сигурност като изискване за договорка.

Друг английски вестник – " Индипендънт ", осведоми за отправените от президента Джо Байдън рецензии към републиканците в Камарата на представителите и Сената за това, че наподобява работят в полза на съветското държавно управление като блокират законопроекта за спомагателни средства, който ще отпусне милиарди долари за защитата на Украйна против Москва.

Говорейки дружно с украинския президент Володимир Зеленски по време на конференция в Белия дом, Байдън сподели, че " бързо изчерпваме способността си да оказваме помощ на Украйна " без приемането на законопроекта за спомагателни разноски, който той изиска, само че до момента не е получил.

Байдън също по този начин сподели, че съветският президент Владимир Путин " залага " на това, че Конгресът на Съединени американски щати не може да се съгласи да придвижи законопроекта за финансиране, и предизвести, че американското държавно управление " би трябвало да му потвърди, че бърка ".

В рецензиите си към републиканците Байдън също по този начин уточни: " Ако сте възхвалявани от съветските пропагандисти, може би е време да преосмислите това, което вършиме ".

Президентът на Съединени американски щати сподели също: " Историята ще съди сурово тези, които обръщат тил на свободите, тъй като през днешния ден свободата на Украйна е застрашена. Но в случай че не спрем Путин, това ще заплаши свободата на всички съвсем на всички места ".

Вестникът също по този начин отбелязва, че някои републиканци и в двете камари на Конгреса остават твърдо срещу отпущането на спомагателна помощ за защитата на Киев, тъй като това би се възприело от тяхната политическа база като победа за Байдън и тъй като доста гласоподаватели на Републиканската партия имат вяра в теориите на конспирацията, поддържани от някогашния президент Доналд Тръмп и неговите съдружници, съгласно които твърдата поддръжка на Байдън за Украйна произтича от хипотетични подкупи, които са му били плащани посредством сина му Хънтър Байдън.

С визитата си във Вашингтон украинският президент не съумя да повлияе на републиканците, които се опълчват на по-нататъшната поддръжка за войната без договорка за имиграционната промяна, отбелязва в. " Вашингтон пост ". Вестникът показва, че в това време " доста законодатели наподобява се съгласиха, че вероятностите на войната единствено ще се влошат без продължение на американската поддръжка ".

Източник Българска телеграфна агенция

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР