Посещението на президента на САЩ Джо Байдън в Киев беше

...
Посещението на президента на САЩ Джо Байдън в Киев беше
Коментари Харесай

Байдън тръгнал от Вашингтон без предупреждение, пристигна в Киев с влак

Посещението на президента на Съединени американски щати Джо Байдън в Киев беше скрито – Байдън напусна Вашингтон без предизвестия на 18 февруари, след вечеря в ресторант със брачната половинка му Джил, написа The New York Times.

На 19 февруари Белият дом разгласява програмата на Байдън, съгласно която той към момента е бил в Съединени американски щати и същата вечер е трябвало да отпътува за Полша, въпреки че към този момент е бил на половин планета разстояние от Вашингтон, пишат американските медии.

Официални лица нееднократно отричаха опцията Байдън да посети Украйна по време на пътуването си до Европа през този месец, припомня The New York Times. Подобна организация на визитата е обвързвана с въпросите на сигурността, отбелязва изданието. Посочва се, че Байдън дойде в Украйна ден преди плануваното послание на съветския президент Владимир Путин към съветското Федерално заседание.

По данни на The New York Times, самолетът на Байдън е кацнал в Полша, а от полско-украинската граница американският президент се е придвижил до Киев с трен и е дошъл в украинската столица след " многочасово пътешестване ".

Байдън е поискал обществено да показва взаимност с Украйна, която навлиза във втората година от пълномащабната война с Русия, написа Rolling Stone.

По информация на изданието, Белият дом е дал на Байдън няколко проекта за пътуването до Украйна. Имало е разновидности той да се срещне със Зеленски в Лвов или на полско-украинската граница, само че американският президент е избрал да пътува до Киев.
Превод Faktor.bg
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР