Посещението на Кирил Петков в САЩ е доста важно, поради

...
Посещението на Кирил Петков в САЩ е доста важно, поради
Коментари Харесай

Експерт: Възможно е Русия да прибегне до използване на тактическо ядрено оръжие


Посещението на Кирил Петков в Съединени американски щати е много значимо, заради простата причина, че мястото, където то се състои, е Вашингтон. Това акцентира в изявление за предаването " 12+3 " по стратегия " Хоризонт "  политологът и специалист по интернационална сигурност и ръководство на конфликти Искрен Иванов.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 5124

" Аз персонално считам, че един подобен формат е много просрочен, защото виждаме, че тези форма, които се организират в Европа, в границите на НАТО, са просто стратегически и не дават някакви съответни насоки по какъв метод би трябвало да се действа от тук нататък във входа на войната в Украйна. Не чакам някакви съществени промени в политиката на Запада или някакви съответни решения, по-скоро срещи на четири очи, неща, които водачите да си кажат и които ще си останат сред тях. Конкретно във връзка с войната в Украйна не считам, че ще се вземат някакви съществени решения, с изключение на още веднъж да се дадат насоки за наказания и други такива аспекти на външната политика, които могат да повлияят на Русия във входа на спора. Говоря съответно за Мюнхенската конференция по сигурността. В момента и Съединените щати, и техните съдружници се пробват по всякакъв начин да залагат на една политика, която е политика на мултилатерализъм, т.е. вършат подобен вид междуправителствени формати в рамките, на които да се вземат съответни решения по какъв начин ще се действа по отношение на Русия ".

Политологът изрази терзание, че в един миг стратегическите запаси и на Запада, и на Русия ще стартират да привършват и е допустимо да се прибегне до потребление на тактическото нуклеарно оръжие: " Когато стратегическите запаси се изчерпят, единствената опция за това Русия дефинитивно да завоюва тази война, каквато цел си е сложил Путин и преследва, остава тактическото нуклеарно оръжие. Ние не би трябвало да гледаме на това като някаква далечна вероятност, тъй като вече има сведения, че Русия изчерпва стратегическите си запаси ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР