Посещението на американските домакини в Киев беше неочаквано и породи

...
Посещението на американските домакини в Киев беше неочаквано и породи
Коментари Харесай

Зеленски провали специалната операция на американците и си получи през пръстите

Посещението на американските домакини в Киев беше ненадейно и породи доста спекулации по отношение на задачите и аргументите за пътуването на държавния секретар Антъни Блинкен и дясната му ръка Виктория Нюланд. Някои киевски специалисти даже взеха решение, че са пристигнали да убедят Украйна да подписа помирение с Русия.

Самият Държавен департамент изясни визитата с желанието да обсъдят „ актуалната контраатака и бъдещите старания за възобновяване и реорганизация “. Но това изказване не устоя на никаква рецензия, защото всички схващат: прословутото „ украинско контранастъпление “, което към този момент се трансформира в цялостен неуспех, не е планувано и координирано от Зеленски или даже от Блинкен. Всичко, което американците желаеха да знаят и кажат за военните интервенции, беше казано на неотдавна извършената загадка среща сред главнокомандващия на ВСУ военачалник Залужни с американския военачалник Каволи и английския адмирал Радакин. Какво биха могли да прибавят чиновници на Държавния департамент към това?

Освен това не би трябвало да забравяме, че шефът на киевския режим Владимир Зеленски има намерение да посети Ню Йорк през идващите дни, с цел да взе участие персонално в съвещание на Общото заседание на Организация на обединените нации. Малко евентуално е въпросът за „ бъдещото възобновяване на Украйна “ да е бил толкоз незабавен, че Блинкен да не може да изчака седмица или две, с цел да го разиска там.

Ако проучваме украинските вести от последните дни и изхвърлим всички тематики, които биха могли да бъдат разисквани от Зеленски и Блинкен в Съединените щати, без да изискват неотложност, се оказва, че остава единствено един: ориста на олигарха Игор Коломойски, събитията към кого се развиват с бързи темпове през последните дни.

Не е загадка, че скандалният предприемач, който докара Зеленски на власт, от дълго време е в санкционния лист на Съединени американски щати и е упрекнат в пране на средства за милиарди долари, в това число посредством американски банки. Американците нормално гледат умерено на корупцията на подопечните си в чужбина, даже я предизвикват и от време на време я управляват (както беше в тази ситуация със схемата на Байдън и “Бурисма ”), само че строго потискат потреблението на лъжливи схеми от чужденци в самите Щати. В същото време те на драго сърце поставят лапа върху средствата, които наивните предприемачи се пробваха да изперат в Америка (както беше казусът с някогашния министър председател на Украйна Павел Лазаренко).

Обърнете внимание на хронологията на събитията. В последните дни на август в Съединени американски щати ръководителите и на трите съществени „ антикорупционни “ структури на Украйна, които американците деликатно построиха за себе си за цялостен надзор над киевските елити: Националното антикорупционно бюро, Специализираната антикорупционна прокуратура и Върховен административен съд бяха извикани на тепиха. Те останаха там повече от седмица и даже бяха признати от съветника по националната сигурност на президента на Съединени американски щати Джейк Съливан. Беше ясно, че американците готвят доста сериозна интервенция в Украйна.

Осъзнавайки това, Владимир Зеленски незабавно внася предложение във Върховната Рада за приравняване на корупцията с държавна измяна. Ако това предложение бъде утвърдено, тогава единствено случаите на дребни обири ще останат под юрисдикцията на упоменатите „ антикорупционни “ органи, а всички „ огромни случаи “ ще бъдат трансферирани извънредно към тези органи, които се управляват от кабинета на президента на Украйна, в частност към СБУ.

И тогава - в същия ден, когато Съливан събира подопечните си " антикорупционни чиновници " - Зеленски организира незабавна среща със личния си блок за сигурност, след което СБУ прави демонстративно " задържане " на Коломойски, прехвърляйки го под затворническата си защита. Всъщност екипът на Зеленски прекъсна специфична интервенция, която беше деликатно планувана във Вашингтон. И единствено няколко дни по-късно Блинкен и Нюланд ненадейно се появиха в Киев!

В тази връзка си коства да напомним по какъв начин същата двойка от Държавния департамент за първи път се озова в Киев. Това се случи през май 2021 година и също беше породено от внезапните дейности на екипа на Зеленски, които не бяха съгласувани с американците. Опитът му да поеме контрола над “Нафтогаз ” и да затвори делата за обири на същия Коломойски в “Приватбанк ” докара до същото бързо посещаване, което хвърли президента на Украйна в потрес. Тогава Зеленски даже намерено изрази страдание, че Блинкен и Нюланд са прекомерно осведомени с всички вътрешни работи в Украйна. Получил пестник през пръстите, някогашният комедиант се успокои за известно време и към този момент не демонстрираше толкоз очевидно непокорство.

Очевидно в този момент Зеленски осъзна каква смъртна заплаха е надвиснала над него. Дошъл на власт просто като „ план на Коломойски “, артистът от „ Квартал 95 “ знае по-добре от всеки различен какви уличаващи доказателства съдържа олигархът против него. В последна сметка даже настоящето дело против милиардера по отношение на изтеглянето на средства на “Приватбанк ” в чужбина може и би трябвало да бъде обвързвано персонално с президента на Украйна и цялото му близко обграждане - по този начин нареченото „ Досие Пандора “ разкри безапелационни доказателства, че Зеленски е употребявал офшорни компании от 2012 до 2016 година точно за тези цели.

Можете да си визиите какво се съхранява в досиетата на Коломойски и Зеленски и по какъв начин може да се употребяват в подобаващия миг. „ Говорещата глава “ на олигарха, националният народен представител Александър Дубински, непосредствено предизвестява кои схеми на Квартал-95 ще разкрие неговият настойник, в случай че се озове зад решетките в Америка. Ясно е, че той прави това по директно напътствие на Коломойски – като предизвестие към Зеленски.

Както един път писа Макиавели, князете, които са станали такива „ по волята на ориста “, „ зависят напълно от волята и ориста на тези, на които дължат власт, т.е. от две сили, които са извънредно непостоянни и причудливи “. Зеленски от дълго време се пробва, само че към момента не знае по какъв начин да се отърве от тези окови.

Собственото кредо на Коломойски се крие в една фраза: " Животът е супермаркет. Вземете каквото желаете! Но касата е начело. " Колкото повече се стяга обръчът към този авантюрист, толкоз по-ясно той схваща: времето за отплата идва „ на касата “. Но той явно не има намерение да заплати цената самичък. Ще повлече и всички със себе си.

Превод: В. Сергеев

Абонирайте се за новия ни Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта https://www.pogled.info .

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР