Португалският футбол беше разтресен от страшен скандал броени часове преди

...
Португалският футбол беше разтресен от страшен скандал броени часове преди
Коментари Харесай

Страшен скандал в Португалия преди мача със Сърбия: Треньорът замесен в измама!

Португалският футбол беше разтърсен от заплашителен скандал броени часове преди решителния мач на националния тим против Сърбия от квалификациите за Мондиал 2022. Двубоят е довечера от 21:45 часа, а двата отбора имат по 17 точки. Само първият печели правото да се класира непосредствено за международното състезание, а вторият ще играе бараж.

Селекционерът на португалските национали Фернандо Сантош е упрекнат в данъчна машинация. Според локалните медии, той се е опитал да избегне заплащането на налози посредством потреблението на фиктивни компании.

Популярните в последния месец „ Досиета Пандора “ да посочили, че 67-годишният експерт е опитал да прикрие 480 000 евро посредством две фиктивни компании при подписването на контракт като треньор на Бенфика.

На 4 септември 2006 година е подписан контракт сред три страни – Фернандо Сантош, Бенфика и „ Силуе Лимитед “. Това е компания, записана в Ирландия и ръководена от дъщерята на треньора Катя.

Селекционерът на националния тим на Португалия отхвърля да е вземат участие в схеми за отбягване на данъчното облагане.

„ Никога не съм опитвал да извлека финансова облага, която не съм заслужил “, разгласи Сантош.

Португалските медии допълват, че година по-късно въпросният договор е анулиран и през юли 2007 година е парафиран нов контракт на стойност 776 000 евро.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР