Португалските здравни власти разшириха обхвата на ваксинацията в страната срещу

...
Португалските здравни власти разшириха обхвата на ваксинацията в страната срещу
Коментари Харесай

Португалия: Разширява се обхвата на ваксинацията срещу маймунска шарка

Португалските здравни управляващи разшириха обсега на имунизацията в страната против маймунската шарка. Предвижда се превантивно ваксиниране на най-рисковите групи и беше утвърдено слагането на по-малки дози ваксина за икономисване на лимитираните налични количества препарати, съобщи Ройтерс.

С 908-те си потвърдени случая на заразяване Португалия е едно от най-големите огнища на заболяването в Европа . Повечето от инфектираните са мъже под 40 години. Засега няма смъртни случаи.

Португалските здравни управляващи прецизираха, че измежду предпочитаните групи за имунизация, защото има нараснал риск от заразяване с вируса, са " мъже, които са имали полов контакт с други мъже ", и медиците.

В логистично отношение осъществяването на тактиката за предварителна защита на болестта ще се управлява на районно ниво, а използването ѝ ще става, откакто първо бъдат избрани имащите право на имунизация жители след консултация със експерт.

С новата тактика Португалия ще последва образеца на прилежаща Испания и Англия , които след решението на Европейската организация по медикаментите също утвърдиха слагането на по-малки дози от имунизацията против маймунска шарка.

През юли Португалия получи 2700 дози от имунизацията на компанията " Бавариан Нордик " (Bavarian Nordic) " БАВА.КО Имванекс " (BAVA.CO Imvanex) и стартира да ваксинира контактните лица на инфектираните.

Около 90 страни, за които маймунската шарка не е ендемична, оповестиха за огнища на вирусното заболяване, което Световната здравна организация разгласи за изключителна здравна обстановка , откакто броят на потвърдените случаи на заразяване в тези страни мина прага от 61 800.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР