Портокалите са полезни за имунитета, помагат за възстановяване на силата

...
Портокалите са полезни за имунитета, помагат за възстановяване на силата
Коментари Харесай

Портокалите - източник на свежест, здраве и красота

Портокалите са потребни за имунитета, оказват помощ за възобновяване на силата ни след вирусни болести и усъвършенстват положението на кръвоносните съдове.

" Дневната доза витамин С е 60 mg. В един свеж портокал може да има две дневни дози от витамина и това е изцяло задоволително за един приблизително здрав човек. Витамин С може да бъде повишен до 500 или 1000 мг ”, споделя диетологът Олга Перевалова, представена от БГНЕС.

Според нея в портокалите има и доста витамини от група В, които освен укрепват имунната система, само че и имат удобен резултат върху работата на кръвоносните съдове. А кората съдържа каротеноиди - растителна форма на витамин А, наименуван витамин на хубостта - въздейства върху качеството на кожата и усъвършенства зрението, изключително нощното виждане.

Според Олга Перевалова цитрусовите плодове резервират най-вече витамини, в случай че се ядат цели и не се нарязват на части или се изцеждат за сок.

" Ако изцедите сока от плода, имате потребност от 4-5 междинни портокала за чаша, този сок ще съдържа голямо количество фруктоза, а това е захар, която натоварва панкреаса ”, показва Перевалова.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР