Поройният дъжд преди ден във Варна е наводнил и едно

...
Поройният дъжд преди ден във Варна е наводнил и едно
Коментари Харесай

Потопът във Варна: Стояли ли са деца в наводнени класни стаи?

Поройният дъжд преди ден във Варна е наводнил и едно от учебните заведения в града - постройката на Първа езикова гимназия, в която краткотрайно се обитават учениците от Средно учебно заведение "Найден Геров ".

На фрагменти, изпратени от фенове на Нова телевизия, се вижда по какъв начин коридорите и класните стаи се трансформирали в локви, в които стъпват децата. Появи се информация, че учениците не са били изведени незабавно от наводнената постройка, а са стояли вътре мокри няколко часа.

"Пороят стана по време на огромното междучасие. Децата бяха на открито и ние ги прибрахме в постройката. Да, в действителност имаше наводняване, освен в стая 407, само че и в още няколко стаи. Веднага изведохме децата в сухи пространства. Имаше и мокри деца, само че нашата задача беше да ги опазим. Става въпрос за деца 5 и 7 клас. Не ги пуснахме да си вървят, тъй като на открито беше ужасно. Пускахме децата при появяването на родител в постройката на учебното заведение ",коментира за "Здравей, България " Мария Несторова, шеф на Средно учебно заведение "Найден Геров " във Варна.

Предстои оглед на вредите на учебното заведение. Предстоят поправки.

Кметът на Варна Иван Портних съобщи пред Българска национална телевизия, че главните вреди след потопа са в тротоарните настилки.

Основните вреди са в тротоарни настилки. На доста места тя е по места, които са или в развой на създаване, на други към момента има гаранционен период след ремонт и тези места ще бъдат възобновени за сметка на компаниите, които са правили обновяването, съобщи кметът Портних.

По думите му не са толкоз огромни материалните вреди, като се е основало голямо напрежение. Видяхме, че новите охранителни канали правят своята работа, защото пороят беше съпоставим с този при нещастието в "Аспарухово ", сподели Портних.

Той разяснява, че по новостроящия се бул. "Варна " върви промяна на охранителния канал. Новият бул. ще усъвършенства трафика съществено, само че ще има и полза водите от няколко квартала да се водят до Варненското езеро.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР