“Поредното замазване на очите на работещите в енергийния сектор. Единствено

...
“Поредното замазване на очите на работещите в енергийния сектор. Единствено
Коментари Харесай

Александър Николов: Поредното замазване на очите на работещите в енергийния сектор

“Поредното замазване на очите на работещите в енергийния бранш. Единствено по времето на четворната коалиция имаше ясна посока, която комбинираше както държавните предприятия, по този начин и огромните централи.Това съобщи в ефира на bTV, някогашният министър на енергетиката Александър Николов.

Поредното замазване на очите

“Тогава се поеха задължения за вложения и се организираха срещи с всички заинтригувани страни – и синдикати, и представителите на работещите в енергийния бранш. Беше направен проект кое и по какъв начин да се случи. ”

След оставката обаче настъпило „ 10-месечно безвремие “, а след това и „ 3-месечно оглушително безмълвие “ по отношение на протичащото се в бранша.

“Това, което се случва сега, е следващото замазване на очите на работещите в енергийния бранш. Пазарните механизми изискват секторът да се трансформира ”,  сподели Николов.

Българската енергийна система е в доста тежко положение поради неверно взети решения

Той призна, че по този начин и не е схванал от актуалното държавно управление какво е заварило като завещание от служебния кабинет и по тази причина в този момент ще платят цената за това безмълвие.

“Има толкоз насъбрани проблеми, че тази ескалация е единствено върхът на айсберга. България от чист износилет на електрическа енергия се трансформира във вносител ”, добави някогашният енергиен министър.

Мълчанието за моментното положение на енергийния бранш от страна на ръководещите издава  „ голям боязън “, или „ брутална липса “ на експертен капацитет.

Както Safenews писа, срещата сред ръководещи и протестиращите миньори е цялостен неуспех. Целта на уредниците ГЕРБ, ПП-ДБ и Движение за права и свободи не е решение на проблемите на хората, а реплика на диалози, събаряне на напрежението и смачкване на митинга. Както излъгаха служащите преди две седмици пред Министерски съвет и ги отпратиха, по този начин ги лъжат и през днешния ден. Интересува ги единствено кой да открадне повече пари от Плана. По време на срещата се карат, наскърбяват, записват скрито, само че не търсят решения. Ние от Българска социалистическа партия няма да участваме в този фарс на сглобката, който е позорен за хората. Но постоянно сме подготвени на среща с протестиращите, както и до момента, оповестиха от Българска социалистическа партия.

Още вести четет в категория България.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР