Поредното пътнотранспортно произшествие на автомагистрала Тракия.Катастрофа е станала тази сутрин

...
Поредното пътнотранспортно произшествие на автомагистрала Тракия.Катастрофа е станала тази сутрин
Коментари Харесай

Автокаскада на АМ Тракия, причината - аквапланинг СНИМКИ

Поредното пътнотранспортно произшествие на автомагистрала " Тракия ".

Катастрофа е станала тази заран на Автомагистрала „ Тракия “, а това излиза наяве от изявления във Facebook. В произшествието са взели участие минимум два автомобила, като единият се е забил в мантинелата. Вероятно участниците в злополуката са изгубили ръководство в резултат на мократа настилка на пътя.

„ 45 км посока София. Много аквапланинг. Бъдете деликатни. Това е втори случай в този регион “, алармират в обществената мрежа.

Не се оповестяват за потърпевши лица. На място е екип на полицията.

Какво би трябвало да знаем за аквапланинга?

Аквапланинг е възникването на хидродинамичен чеп в основата на контакта на гумата на автомобила. Това основава изцяло или отчасти загуба сцеплението, провокирано от съществуването на воден пласт, отделящ гумата на автомобила от пътната повърхнина. При това транспортното средство става неуправляемо. Най-честата причина е когато колелото не съумява да в профил водата дейно от мястото на контакт с пътната настилка. Колкото по-голям е водния пласт и по-малка дълбочината на протектора на гумата, толкоз по-голяма е заплахата от аквапланинг.

Изпитанията при изискванията на полигон демонстрират, че сериозната скорост за появяването на аквапланинг е 70—100 км/ч. В действителни условия сериозната скорост зависи от доста фактории. Ефектът може да възникне и при 40 км/ч при удобни фактори. По-широките гуми по-лесно попадат в аквапланинг от по-тесните, само че несъмнено има значение типа на протектора.



Снимки: Иван Иванов / Facebook
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР