Поредното издание на станалата вече традиционна акция за профилактични прегледи

...
Поредното издание на станалата вече традиционна акция за профилактични прегледи
Коментари Харесай

Изследват безплатно зрението при децата в Западен СНИМКИ

Поредното издание на станалата към този момент обичайната акция за профилактични прегледи на очите при децата започва в регион " Западен ". Кампанията е под надпис „ Весели очички “ и се провежда от Лайънс клуб Пловдив – Филипополис.

Прегледите започнаха от детска градина " Рая ", като на тях участва и кметът на региона Димитър Колев. Предстои да бъде тествано положението на очите на децата във всичките седем детски градини в " Западен ".

Прегледът се прави с последно потомство преносим авторефрактометър. Апаратът е закупен от трите лайънс-клуба в града и е дарен на Центъра за рехабилитация на слепи. Камерата прилича фотоапарат, с която посредством тон за малко време се притегля вниманието на детето и се улавят двете очи в бял правоъгълник. Изследването се прави автоматизирано. Така се ревизира роговицата за нередности, прави се проучване за далекогледство и късогледство, съпоставя се пречупването на двете очи, ревизира се рефлекса на роговицата и се съпоставят размерите на зеницата на двете очи.

Според експертите, със актуалното разпространяване на екраните е извънредно значимо да се следи развиването на очите при децата от най-ранна възраст. Изследванията сочат, че малчуганите стартират да имат допир с най-различни екрани още от 6-месечна възраст. Продължителното излагане на изкуствената светлина на екрана води до редица недоволства като отмалялост и сухота в очите, загуба на централизация, главоболие, замъглено зрение, риск от развиване на късогледство, астигматизъм и други патологични положения.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР