Поредно посегателство срещу Българския културно-информационен център в Скопие. Като ответна

...
Поредно посегателство срещу Българския културно-информационен център в Скопие. Като ответна
Коментари Харесай

Директорът на културния ни център в Скопие: Това е накърняване на държавния имидж!

Поредно посягане против Българския културно-информационен център в Скопие . Като ответна реакция Министерството на външните работи извика македонската посланичка, с цел да изиска пояснение. Непознати лица са проникнали посредством странична стена в пространствата в центъра и са откраднали част от компютърната техника на шефа. Липсват ключове от едната врата, катинари.

„ За първи път се случва сходно престъпно действие или нападателно държание да бъде отправена към държавна институция, каквато е нашата. Българският културно-информационен център е един от 11-те културни институти, с които разполага страната ни и Министерство на културата ръководи “ , разяснява шефът на Българския културно-информационен център Антония Велева пред „ bTV “. По думите й става въпрос за разрушение на държавно имущество и накърняване на държавния имидж.

Българският културно-информационен център е открит в Скопие през 2006 година. Министерство на външните работи излезе и с позиция, че следи с безпокойствие последните развития в Северна Македония.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР