Поредно мирно шествие в подкрепа на Украйна ще събере граждани

...
Поредно мирно шествие в подкрепа на Украйна ще събере граждани
Коментари Харесай

Мирно шествие в центъра на София в подкрепа на Украйна

Поредно спокойно шествие в поддръжка на Украйна ще събере жители в центъра на София на 7 април.

Събитието е от 18:30 ч. и е под наслов " Не сме неутрални! ". Основното му искане е изпращането на " военно-отбранителна " помощ за Украйна.

Поводът за митинга са убийствата на цивилни в Буча .

Организатори са същите, които предизвикаха огромния митинг в поддръжка на Украйна преди две седмици, който събра над 10 000 души.

Шествието ще стартира в 18:30 часа пред постройката на Народното събрание, ще премине през Руския културно-информационен център, където протестиращите ще оставят остарели обувки в памет на жертвите в Украйна, и ще приключи пред постройката на Националната телевизия.

" Приятели, шокирани сме от всичко, което научаваме за стореното от съветската войска в украинския град Буча и покрайнините на Киев през последните седмици. Ужасени сме от тези зверства и от мисълта, че в териториите, които към момента са под обсадата на Путин, други хора минават през същото ", показват уредниците. 

" Не можем да останем неутрални като страна. Трябва да помогнем на Украйна да отбрани децата си от тази безподобна експанзия, включително и с военно-отбранителна помощ. Всички наши сътрудници в Европейския съюз към този момент го направиха без нас и Унгария. Нека не се залъгваме - незаемането на страна и отказването на помощ е съучастничество с агресора.
Не можем да останем неутрални като жители. Нека още веднъж излезем по улиците на България. В нас е силата да влияем на държавното управление си, да покажем, че ни е позор от политиците, които прокарват ползите на Путин тук, че желаеме България твърдо да застане на вярната страна на историята ", допълват те. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР