Поредно дело за екстрадиция в Германия на служител в колцентър.-

...
Поредно дело за екстрадиция в Германия на служител в колцентър.-
Коментари Харесай

Екстрадират в Германия българин, работил в колцентър за търговия с криптовалута

Поредно дело за екстрадиция в Германия на чиновник в колцентър.- Окръжният съд в Стара Загора реши млад българин да бъде предаден на немските управляващи. Това е поискано с европейска заповед за арест, откакто са арестувани и екстрадирани други четирима негови сътрудници.

Българинът е упрекнат, че е направил над 100 измами на стойност над 1 милион и половина евро, напомня.

По телефона той е предложил продажбата на програмен продукт за търговия с криптовалута. Когато някой от евентуалните клиенти се съгласи да се запознае с опциите на софтуера, те прехвърляли връзката на по-горно равнище към акаунт мениджъри.

Младежът беше отведен с белезници от правосъдната зала в старозагорския затвор. Там той ще изчака екстрадацията си в Германия.

През октомври предходната година Апелативният съд в Пловдив одобри настояването на немските управляващи още един българин - 23-годишният Иван Тилев, да бъде екстрадиран в Германия за присъединяване в незаконна група за финансови измами.

Служителят в колцентър в София е упрекнат и за машинация в изключително огромни размери за 800 хиляди евро. Германската прокуратура проверява и компанията " Тийм ъп груп " за присвоени над 14 милиона евро от европейски жители.

Тогава Тилев изясни пред съда, че е намерил работата си посредством публикация в интернет. Изискването било положително притежаване на немски език. Бил подготвен и назначен в колцентър в София. Работил една година в компанията, която предлага финансови услуги.

" В нито един миг аз не съм съм считал, че се прави лъжлива активност. Имахме директиви от директен шеф, управител, който ми споделяше какво да върша имахме работа с клиенти ", сподели той.

На 27 юли 2021 година ГДБОП взаимно с представители на немската прокуратура влиза в офиса на компанията. Четиримата души са арестувани измежду тях и шефът и притежателят на компанията, които са непознати жители - сръбкиня и израелец.

Според предварителните данни компанията, записана в България, е част от интернационална скица за финансови измами. Значителни средства от заможни клиенти в Германия и Австрия са привличани за закупуване на акции с обещана висока облага. Парите обаче след преводите изчезват.

Според следствието в лъжливата скица вземат участие израелски незаконни групи, които са ситуирани в България, Молдова, Черна гора и Сърбия. Агентите в прът центровете са осведомени със схемата, считат от обвиняването.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР