Поредният успешен сезон за Лудогорец в евротурнирите осигури на клуба

...
Поредният успешен сезон за Лудогорец в евротурнирите осигури на клуба
Коментари Харесай

Лудогорец прибра 5,5 милиона евро

Поредният сполучлив сезон за Лудогорец в евротурнирите обезпечи на клуба най-малко 5.5 млн. евро единствено от разпределението на наградните фондове. Българският отличник реализира задачата си да вземе най-малко точка против Хофенхайм като посетител и се класира за етапа на директните елиминации в Лига Европа.

Достигането до 1:1 в Германия в последния кръг от групите беше с цената на 920 хиляди евро. Всяко тъждество в груповата фаза носи по 120 хиляди евро на тимовете.

Освен това с него Лудогорец си заслужи още два бонуса - 300 хиляди евро за второто място в групата си и 500 хиляди евро за това, че ще играе в 1/16-финалите.

С двете си победи преди този момент в същинската част на Лига Европа българският първенец си завоюва още 720 хиляди евро, пресмята вестник "Дневник ". В общата сметка влизат и извоюваните суми от предварителните кръгове в Шампионската лига.

Участието в Европа ще донесе и други доходи на Лудогорец отвън наградния фонд, а цената им ще бъде изчислена след края на сезона при разпределението на средствата.

Миналата спортна година разградчани заслужиха над 19 млн. евро най-много поради мачовете в групите на Шампионската лига.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР