Поредният случай на смърт заради селфи връща лентата назад и

...
Поредният случай на смърт заради селфи връща лентата назад и
Коментари Харесай

Екстремните селфита – опасна мода и у нас

Поредният случай на гибел поради селфи връща лентата обратно и у нас – към всички останали рискови опити за фотография, някои от които за жалост приключват съдбовно.

През 2014 година, дни преди старта на образователната година, 12-годишно момиче пострада при опит да се снима върху цистерна на ЖП-гарата в Нова Загора. Образува се волтова дъга, в резултат на която детето получава над 60% изгаряния. По-късно то умря от раните си.

През 2016 се случва сходен случай. Тогава пострада 14-годишно момче. Отново поради селфи, то се качва на вагон на гара „ Филипово” в Пловдив. И в този случай детето е изумено от волтова дъга.
Какво кара децата да си вършат рискови селфита? На младежите им е нужна опция, счита психологът Иван Игов
През същата година, по-малко от месец по-късно, волтова дъга порази и 16-годишно момиче, още веднъж в Пловдив. Заради случая в учебното заведение на детето имаше и беседи във връзка рисковите селфита.

В края на същата година дете се качи на електрически дирек за селфи в Нови пазар. Дни по-късно 12-годишно дете се качва на покрива на товарен вагон.
13-годишно момче беше изумено от волтова дъга при опит за рисково селфи Детето е в болница в Пловдив с над 20% изгаряния по тялото. Следващите 48 часа лекарите дефинират като сериозни за живота му
През 2017 година още веднъж опит за селфи докара до волтова дъга и дълбоки изгаряния. Тогава от Държавната железница издадоха и брошури, предупреждаващи за риска от волтова дъга.

А през януари тази година- 14-годишно момче беше ударено от волтова дъга на гарата в с. Калитиново след селфи върху вагон. 12 дни след случая, детето умря.

Само няколко дни по-късно - дете на 15 години се удави в язовир край пловдвиско село. Отново - при опит за фотография. В Бургас през същата година 16-годишен се простреля с газов револвер, за благополучие не съдбовно. По думите му - случаят се случва поради опит за селфи с оръжието.

Най-много са случаите, включващи опити за рисково селфи върху влакове и вагони. Между 2016 и 2019 година броят им е 9, като съдбовни са 4 от тях, настояват от Национална компания „ Железопътна инфраструктура”.
Влак прегази трима младежи след „ рисково селфи ” върху релсите в Индия За да си създадат повече фотоси, те не съумели да слязат в точния момент от жп линията
259 смъртни случая поради селфи в границите на 7 година, сочат данни на индийското издание „ Journal of Family Medicine and Primary Care”. Това е и едно от дребното изследвания по тематиката. От него обаче ясно се вижда, че опитите за рискови фотоси са известни главно измежду по-младите.

От близо 260-те съдбовни случая, 106 са във възрастовата група сред 20-29 г, а в 76 живота си губят деца сред 10 – 19-годишна възраст.

В 70 от случаите се стига до съдбовен край след удавяне; 48 души умират поради рухване, толкоз и поради пожар. 51 са смъртните случаи поради транспортни катастрофи, дължащи се да вземем за пример на фотография пред приближаващ трен.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР