Поредният провал на националния ни отбор по футбол в квалификациите

...
Поредният провал на националния ни отбор по футбол в квалификациите
Коментари Харесай

След поредната футболна катастрофа: Феновете гневни, ругаят БФС, треньора и играчите

Поредният неуспех на националния ни тим по футбол в квалификациите за Евро 2024 отприщи същинска стихия от гневни мнения в обществените мрежи. Феновете са ядосани и разочаровани, че отборът ни приключи наедно с Литва – 1:1. При това от 17-атата минута нашите играха с човек повече. България се нуждаеше от успеха, с цел да резервира шансове за класиране за огромния футболен шампионат. Сега те наподобяват минимални, откакто и през март „ лъвовете “ изгубиха от Черна гора и Унгария.

Потребителите в обществените мрежи питат „ каква е повода повече от 20 година българският футбол да продължава да копае дъното “. Немалко са безапелационни, че основната виновност носи БФС.

„ Къде е златното потомство от 1994? Днешният крах се дължи на неприятен мениджмънт. Последните 15 година докарахме една дузина чужденци, което не даде опция на нашите гении да се развиват “, написа ентусиаст.

„ Няма по-слаб национал в цяла Европа. Тия от БФС отново ще ревнат, че нищо не зависи от тях, ще си изтриват ръцете “, горещи се различен.

Унищожителни рецензии има и по адрес на треньора на националите Младен Кръстаич.

„ Що за треньор играе с трима централни бранители. Какъв е тоя, бе? Клошар ли? “, възмущава се футболен почитател. В същия звук е и различен коментар:

„ Тоя пък Кръстаич – подправен воин желае да става! Казал след мача – притискайте мен, не играчите “.

Само един консуматор, съотечественик на треньора, прави нерешителен опит да го отбрани:

„ Играли сме положително, тръчали сме болье, али немали смо шанса “, написа той, само че е нападнат с обиди и хули.

И националите ни не са пощадени – почитателите ги назовават „ куци коне “ и оферират да се върнат Стоичков, Лечков, Балъков и Пенев, с цел да им покажели по какъв начин се играе и да вкарат „ барем няколко гола “.

Както е всекидневно по нашите ширини, най-после нещата залитат и в политиката.

„ Разпадът стартира, откакто Българска комунистическа партия ошушка страната в тяхна изгода и в интерес на Русия. Като оставиш празна къща, няма по какъв начин идната власт да я изпълни “, разсъждава футболен почитател. Дискусията се ожесточава и се стига до мнения за ориентацията на България – към Русия или Съединени американски щати, без да е ясно това каква връзка има с футбола.

Общото в реакцията на българите след мача с Литва е обаче тъкмо яд и отчаяние.

„ Резил! Срамувам се от българския футбол. Чакаме 25 година минимум. Пак нищо! Гола вода сме! Предлагам в България да нямаме футбол въобще “, написа сломен почитател.

Макар и страхливо, в мненията се прокрадва и вяра да стане знамение и на 20 юни националите ни да бият Сърбия.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР