Поредният мащабен ремонт на магистрала Хемус ще затрудни движението през

...
Поредният мащабен ремонт на магистрала Хемус ще затрудни движението през
Коментари Харесай

Започва нов голям ремонт на магистрала Хемус

Поредният огромен ремонт на автомагистрала " Хемус " ще затрудни придвижването през лятото. От четвъртък, 27 май, се затваря за придвижване тръбата на тунел „ Ечемишка “ в посока София. Движението ще е в двете посоки в другата тръба. От АПИ приканват водачите за нараснало внимание в този сектор.

Ремонтът ще затрудни придвижването тъкмо в дейния сезон, когато се пътува доста. Тръбата ще е затворена до септември. От АПИ изясняват, че тунелът е в употреба от 1985 година и е в неприятно положение. Съседната тръба към този момент бе ремонтирана.

" За привеждането му в сходство с европейските стандарти за сигурност се планува унищожаване на разрушените елементи от вторичната обшивка на тръбата за столицата. Конструкцията на оборудването ще бъде възобновена и ще се инсталира нова хидроизолационна система ", пишат от пътната организация.

Те показват, че ще има нова дренажна система, асфалт, вентилация, видеонаблюдение, осветяване и пожароизвестяване.

" Ще бъде построена напречна пешеходна изложба в оборудването за връзка на двете тунелни тръби, която при положение на повреда в някоя от тръбите, ще се употребява за евакуация на хора ", показва се още в известието.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР