Поредни политически интриги на парламентарни групи, които се опитват да

...
Поредни политически интриги на парламентарни групи, които се опитват да
Коментари Харесай

Енергийният министър: Няма как у нас маскирано да влиза руски газ, защото ние обявяваме прозрачни търгове с условието газът да не е руски

Поредни политически интриги на парламентарни групи, които се пробват да изкарат дивиденти. Така енергийният министър Росен Христов разяснява по bTV подозренията на " Продължаваме промяната " във връзка с контракта с турската компания " Боташ ", че било допустимо по този метод да се доставя съветски газ.
 
" Договорът е за потенциал, както резервираме слотове на терминала при остров Ривитуса в Гърция, по този начин резервираме и на терминалите в Турция ", означи енергийният министър.
 
И попита по какъв начин, откакто при предходния кабинет на Петков са разтоварвани два танкера на турски терминали и това не е било проблем. А какъв газ ще се разтоварва и транспортира зависи от нас какво сме купили, разясни още той.
 
" Няма по какъв начин маскирано да влиза съветски газ, тъй като ние разгласяваме транспарантни търгове с изискването газът да не е съветски и желаеме документ за генезис. Всичко при нас е транспарантно, за разлика от предходните, които доставяха газ с директна договореност и сигурно внасяха съветски. Аз намерено заявих, че желая да вземем остатъчния съветски газ, тъй като е на ниска цена и незабавно избрани среди реагираха. Христов съобщи, че хората би трябвало да знаят какво се прави. Газ се купува от търгове с присъединяване на най-големите търговски компании ", добави той.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР