Поредната трансформация в българския политически живот стана преди дни, когато

...
Поредната трансформация в българския политически живот стана преди дни, когато
Коментари Харесай

Депутат хвърли бомба пред БЛИЦ за избягал колега: Пръв предупредих Корнелия! Политическият брокер Панчев може да гласува с ГЕРБ, а после да отиде в АБВ или "Воля"!

Поредната промяна в българския политически живот стана преди дни, когато водачът на " Земеделски съюз Александър Стамболийски " Спас Панчев напусна соцкоалицията и се разгласи за самостоятелен народен представител. Потърсихме неговия сътрудник Александър Паунов за повече детайлности по горещата тематика в Левицата.

- Г-н Паунов, правилно ли, че сте предизвестил Корнелия Нинова, че господин Спас Панчев не е благонадежден народен представител и затова не би трябвало да бъде включен в предизборната коалиция?
- Още преди година и половина направих разбор на съдружната политика и в него подчертах, че Спас Панчев е политически брокер. Особено това важи на локалните избори.

Направих предложение той да не бъде включван в обединението, само че все пак Българска социалистическа партия в лицето на Корнелия Нинова направи тъкмо противоположното. И в този момент се вижда, че това е груба политическа неточност!

- Има ли бъдеще този народен представител, именуван и Лакомото, в политиката?
- Има огромно бъдеще, изключително на локалните избори, където той доста ловко продава своята регистрация на партията в огромни градове като Варна, Пловдив, Видин, Смолян и Казанлък и вкарва от там по двама-трима общински съветници, макар че сме взели решения всички наши съветници да създадат една обща коалиция, те пазят корпоративни ползи в полза на своите спонсори и гласоподават дружно с ГЕРБ.

- Казвате, че Панчев е политически брокер. С кои партии търгува въздействие?
- Той прави локални обединения, нормално с партиите от десния набор. Става по този начин, че неговите съветници гласоподават доста пъти против левицата и кметовете на Българска социалистическа партия и в интерес на ГЕРБ. Това демонстрира, че той има уязвимост към десните партии. Нищо чудно в този момент Панчев да гласоподава в Народното събрание дружно с ГЕРБ.


Александър Паунов

- След като Панчев е толкоз повратлив има ли късмет той да се прегърне с партиите от кръга " Агнешки главички "?
- Той се прегръща с такива партии, които имат късмет да влязат в идващия парламент. " Агнешките главички ", за които ме питате, мога да Ви кажа, че надали имат късмет за Народното събрание и по тази причина надали ще отиде при тях.

На него му би трябвало по-солидна партийна групировка, с цел да направи коалиция.

- Вярвате ли на приказките на Панчев, че Корнелия Нинова е в спор с него, тъй като преди години го е извадила от управителното тяло на " Техноимпекс "?
- Това, което приказва не е правилно. Ако беше истина и Корнелия имаше неприятно отношение към него, нямаше да му даде избираемото трето място в депутатската листа в аления Старозагорски изборен регион.

Сегашните му приказки могат да му послужат като опрощение пред десните, с цел да го развяват като чучело. Така направи през вчерашния ден Цветан Цветанов по време на дебатите за вота на съмнение и може да употребява Панчев да работи против левицата.

- Затворена ли е страницата за Лакомото в Българска социалистическа партия?
- Според мен той към този момент няма път обратно към левицата и ще си търси нова групировка от сорта на АБВ и " Воля ", с цел да опитва да влезе в идващия парламент!

Интервю на Ивайло КРАЧУНОВ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР