Поредната стъпка от стратегията на Саудитска арабия за демократизиране и

...
Поредната стъпка от стратегията на Саудитска арабия за демократизиране и
Коментари Харесай

Какво трябва да знаем, преди да посетим Саудитска Арабия

Поредната стъпка от тактиката на Саудитска арабия за демократизиране и отваряне към останалия свят е огромната туристическа акция, с която се бележи старта на издаването на туристически визи за жителите на 49 страни по света.

Основната концепция на това решение е стопанската система на страната да не бъде подвластна съвсем изцяло от добива и износа на нефт. Досега можеше да посетим Саудитска арабия с поклоническа виза, която важи за светите места, само че през днешния ден опциите пред туристите са доста повече.

На уеб страницата Visit Saudi можем да аплайваме за виза, която се издава онлайн, важи за една година, разрешава неведнъж идване в страната и престой до най-много 90 дни .
 Снимка 445926

Освен това, на интернет страницата можем да се срещнем в детайли за какво си заслужава да изберем тази дестинация, която до неотдавна изобщо не съществуваше на туристическата карта на света.

Официалният език в страната е арабски, само че британският е втори неофициален , който се приказва от огромна част от популацията, по тази причина с него ще можем най-лесно да се оправим. Дори всички пътни табели са и на двата езика.

Важно е да се срещнем добре с етикета, преди да посетим Саудитска Арабия. На обществени места би трябвало да сме облечени обичайно , без прекомерно тесни облекла и такива с груби надписи. Коленете и раменете на дамите би трябвало да са покрити.
 Снимка 445923

Публичното демонстриране на непосредственост не е признато. Трябва да се заобикалят и жестове и реплики, които могат да се дефинират като симптом на ненавист.

По времето за молебствия, пет пъти дневно, музиката на всички обществени места стопира, а доста магазини затварят за отмора. По време на свещения месец Рамадан е целесъобразно да заобикаляме потреблението на храна и питиета на обществени места до залез слънце.

Продажбата, потреблението и внасянето на алкохол в страната са безусловно неразрешени.
 Снимка 445924

В Саудитска Арабия има четири сезона, като всеки от тях има своя сексапил. Едни от прекарванията, които ни предлагат да не изпускаме, са:

Jebel Fihrayn (Краят на света)

Това е едно от тези места, на които се усещаме тъкмо като че ли сме стигнали до края на света. А в действителност се намира в пустинята, на 90 км. от столицата Рияд. Изкачването до върха на скалите лишава сред 15 и 30 минути, а гледката от горната страна несъмнено си заслужава.
 Снимка 445928

Гмуркане в Червено море

Бреговете на Саудитска Арабия се дефинират като едно от най-вълнуващите и към момента не толкоз известни места за гмуркане. A подводният свят сигурно ще успее да ни очарова.

Групите се образуват най-много в античния град Джида, водата е кристална през цялата година, има доста малко течения, температурата й също е подобаваща. Нощните гмуркания също са известни, а в случай че имаме шанс, можем да срещнем и много рядката акула бук.
 Първи модел от Саудитска Арабия на Седмицата на модата в Париж
Първи модел от Саудитска Арабия на Седмицата на модата в Париж

Еманципацията продължава

Що се отнася до храните и напитките, в столицата Рияд можем да пием най-хубавото кафе , а в Източните провинции ни чака най-хубавата закуска. Кулинарното многообразие предлага по нещо за всеки усет и всеки джоб.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР