Поредната групова фаза на Лига Европа почти приключи. Българското участие

...
Поредната групова фаза на Лига Европа почти приключи. Българското участие
Коментари Харесай

Какво е нужно на "Лудогорец", за да продължи напред?

Поредната групова фаза на Лига Европа съвсем завърши. Българското присъединяване и този път ще се запомни, а " виновен " за него е първенецът " Лудогорец ".

След една прочувствена акция, в която изобилстваше от всевъзможни по диаметър резултати, " орлите " докараха нещата до там, че да вземат решение ориста си в последния мач от групата. В момента разградчани са втори в класирането, само че третият " Ференцварош " е единствено на точка зад тях.

Заслуга за това има и отборът на " Еспаньол ", който съумя да изравни за 2:2 в 96-ата минута против унгарците. Така " Ференцварош " добави не 3, а 1 точка към актива си.
" Лудогорец " взе точка в Москва, следва пряк конфликт с " Ференцварош " "Орлите " би трябвало единствено да избегнат проваляне в последния кръг на Лига Европа
Какво е ситуацията в групата?

Кръг преди края на груповата фаза " Еспаньол " си подсигурява първото място с 11 точки. Борбата ще се води за второто - сред " Лудогорец " (7 точки) и " Ференцварош " (6 точки). Без късмет за класиране напред е отборът на ЦСКА Москва.

Снимка: Reuters

Какво следва?

Българският и унгарският отбор ще излязат в директен конфликт за продължение напред на 12 декември в Разград. В първия мач между тях в груповата фаза на Лига Европа " орлите " победиха с 3:0 като посетител.

Какъв резултат устройва " Лудогорец "?

След късното равнене от страна на " Еспаньол ", " орлите " си отдъхнаха леко. Ако разградчани желаят да продължат напред, не би трябвало да губят от унгарския си противник. Победа и тъждество ще ги изпратят в елиминациите на втория по мощ европейски клубен шампионат. Футболистите и треньорският щаб на " Лудогорец " увериха, че ще излязат на терена пред лична аудитория, устремени към 3-те точки и няма да търсят най-лекия път към 1/16-финалите.

" Ференцварош " е задоволителен " дразнител " за разградчани, защото точно унгарският отбор в профил " орлите " от квалификациите за Шампионската лига през сегашния сезон.

Ако успее да се класира напред, то " Лудогорец " ще играе на 1/16-финал в Лига Европа за 4-ти път в своята история. " Орлите " преодоляха груповата фаза в шампионата през сезони 2013/2014 и 2017/2018. През 2016/2017 те си осигуриха място в елиминациите като трети отбор в групата си в Шампионската лига.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР