Поредната група романтични измамници разкри полицията в Разград. В средата

...
Поредната група романтични измамници разкри полицията в Разград. В средата
Коментари Харесай

Разбиха група за любовни измами в Разград, жертвите били мъже от Турция

Поредната група сантиментални измамници разкри полицията в Разград. В средата на седмицата бе извършена полицейска интервенция, която била осъществена взаимно с турските служби. Жертвите били главно мъже от Турция. Задържани са 11 души, трима в разградското село Ясеновец, а останалите - в южната ни съседка.
Именно в Ясеновец преди няколко години беше арестувана група, която се е занимавала с " ало " измами. Тогава имаше обвинявания за пране на пари, данъчни измами, противозаконна търговия с черна техника. Миналата година също тук беше разкрита групата за по този начин наречените сантиментални измами, най-фрапиращият случай тогава беше, че жител на Азербайджан беше превел близо 1 милион $. Новото в схемата за примамване на мъже с обещания за брак и искане на пари е, че към този момент се употребявали сметки в турски банки, а парите у нас пренасяли по този начин наречените „ финансови мулета ".
" Самите български жители разкриват сметки в турски банки на имената на българи - нормално малоимотни, безимотни, обществени новобранци ", изясни Тихомир Тодоров - областен прокурор в Разград. 
Те били водени в Турция, където ги поемала тамошната група български измамници. Бързо били адресно регистрирани, след което отивали в съответната банка, където имат разкрита сметка и получавали дебитна карта. " Впоследствие номерата на банковите сметки се дават на причинителите на " ало " измами, с цел да може по тях да се превеждат парични суми от измами. Тези лица менажират придвижването на паричните средства ", изясни Златка Падинкова - шеф бранш " Измами " в ГДНП.
Попадналите в клопката мъже даже и не подозирали, че са жертви на машинация, мнимите им бъдещи съпруги всекидневно желали пари с претекста, че имат персонални проблеми.
Мозъкът на групата, работила на територията и на двете страни, бил турски жител, задомен в Ясеновец. А останалите - огромно семейство от същото село. За към две години измамили десетки чужденци. В акцията в разградското село били арестувани две дами на 36 и 38 години и един мъж на 21 години. Намерени са и конфискувани пари на стойност 30 хиляди лв. в разнообразни валути, злато, полезности, мобилни телефони, доста банкови карти, преносими компютри, бележници, банкнотоброяч, както и огромно количество битови артикули. А в Ясеновец хората не били чули нищо и нищо не знаели. Според проверяващите не е ясна общата сума, която са взели измамниците, тъй като това е обвързвано с откриване на банкова загадка и то в друга страна. Някои от жертвите им даже били изнудвани, поради компрометиращи записи. Не е ясно още и с какви способи мнимите бъдещи съпруги успявали да оплетат в мрежата си мъжете единствено с диалози по телефон. Вероятно жертвите не знаели, че дамите са от България.
Установено е, че членовете на групата са съумели да се снабдят със скъпи парцели и коли, и в България, и в Турция. Окръжната прокуратура в Разград е повдигнала обвинявания за пране на пари. Грози ги от 3 до 12 години затвор.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР