Поредна трагедия ужаси целия свят. Сутринта всички се събудихме с

...
Поредна трагедия ужаси целия свят. Сутринта всички се събудихме с
Коментари Харесай

Бомби за родилки в Мариупол. Удари ли Путин болница с бременни жени?

Поредна покруса ужаси целия свят. Сутринта всички се събудихме с новината, че силите на Владимир Путин са блъснали болница с родилно поделение в обсадения град Мариупол. При офанзивата са потърпевши 17 души и са починали трима, измежду които и 6-годишно момиче, оповестяват западните медии. На фрагментите, които се популяризират от организациите, се вижда по какъв начин няколко мъже носят на носилка жена в напреднала бременност. Реакцията на президента Володимир Зеленски не закъсня. Той разгласи нападението като “зверство, военно закононарушение и доказателство за геноцида против народа на Украйна” и за следващ път прикани НАТО да затвори небето на Украйна, нещо което Алиансът за момента отхвърля да направи.

Сградата е била ударена от няколко бомби, като съгласно зам.-кмета на Мариупол това не е било инцидентно. По думите му руснаците са били наясно, че бомбардират болница. В момента на бомбардировката бремнните дами са се укривали в мазето на болничното заведение.

Руската страна обаче има друга версия за нападението. По думите на съветския представител в Организация на обединените нации, Дмитрий Полянски, тази болница е била превърната във боен обект. "Така се раждат подправените вести. Предупредихме още в мнението ни на 7-и март, че тази болница е превърната във боен обект от радикали. Много смущаващо е, че Организация на обединените нации популяризира такава информация без инспекция ", съобщи Полянски.

Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР