Поредна размяна на остри реплики между главния прокурор и министъра

...
Поредна размяна на остри реплики между главния прокурор и министъра
Коментари Харесай

Поредна размяна на остри реплики между главния прокурор и министъра на правосъдието


Поредна замяна на остри реплики сред основния прокурор и министъра на правораздаването в оставка предшестваха съвещанието на Висш съдебен съвет, на което би трябвало да бъде разисквано предварителното отстраняването от поста на Иван Гешев. То е по оферти на Надежда Йорданова и на предшественика ѝ - служебният правосъден министър Янаки Стоилов.

Процедурата върви към финала си година след внасянето на предлагането на Янаки Стоилов с четири учредения и 4 месеца, откакто оферти, които се основават на други девет, внесе и Надежда Йорданов.

Както преди всяко съвещание през този интервал, на което се дебатираха тези оферти, Гешев и Йорданова влязоха в своя неприсъствен разговор.

Според Гешев настояванията на Йорданова и Стоилов са политически стимулирани, целят преодоляване на прокуратурата, отстраняването му от поста и "инсталирането на комфортен основен прокурор ".

Според Йорданова става дума за практикуване на конституционни пълномощия, които задължават който и да е министър на правораздаването, в случай че разполага с данни за дейности или бездействия на основния прокурор, уронили престижа на правосъдната власт, да внесе искане за отстраняването му.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР