Поредна крупна верига универсални магазини в Германия Галерия Карщат Кауфхоф

...
Поредна крупна верига универсални магазини в Германия Галерия Карщат Кауфхоф
Коментари Харесай

Черен ден в Германия, хиляди загубиха работата си

Поредна крупна верига универсални магазини в Германия " Галерия Карщат Кауфхоф " (Galeria Karstadt Kaufhof) възнамерява да затвори 52 от общо 129 останали магазина, съгласно Централния работен съвет, представен от Българска телеграфна агенция.

" Това значи, че общо над 5000 чиновници ще изгубят работа ", оповестиха през днешния ден представители на чиновниците в компанията. " Това е черен ден ", прибавиха те. 
-->
" Галерия Карщат Кауфсхоф " трябваше да потърси избавление с процедура за неплатежоспособност в края на октомври за повторно за по-малко от три години. 

В писмо до чиновниците шефът на компанията Мигел Мюленбах съобщи, че покачващите се цени на електрическата енергия и спада на потреблението в Германия са аргументите за компликациите, с които се сблъсква веригата магазини. 

Той даде ясно да се разбере, че ще са нужни обилни съкращения във веригата клонове и съществено понижение на работните места. 

Това е вторият опит на колоса в търговията на дребно да се върне на пътя към трайния триумф чрез защитна процедура и обвързваното  с това редуциране на дълга. Първият опит бе през 2020 година при първия локдаун поради пандемията, който донесе единствено краткотрайно облекчение макар затварянето на 40 магазина, загубата на към 4000 работни места и отписването на над 2 милиарда евро дълг.

През 2021 година и още веднъж при започване на 2022 година компанията бе принудена да изиска държавна поддръжка поради пандемията. Тя е получила от Германския фонд за икономическо стабилизиране общо 680 милиона евро. 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР