Поредна измама с фалшиви обяви за лятна почивка се върти

...
Поредна измама с фалшиви обяви за лятна почивка се върти
Коментари Харесай

Измами с фалшиви обяви за лятна почивка се въртят в интернет

Поредна машинация с подправени разгласи за лятна отмора се върти в интернет. Вместо отмора в първокласна къща за посетители край брега на Бяло море, туристите оставали безусловно с празни ръце. Според сигналите: подправените разгласи за почивка в Гърция се разгласили в платформи за безвъзмездни разгласи и привличали потребителите с атрактивни цени за почивка в Гърция, осведоми Нова ТВ.
След предплащане на част от сумите обаче се оказва, че са резервирали отмора в фиктивен обект. Обявите с къщите-фантоми напълно копирали действителни предложения, от които измамниците употребявали фотоси, текстове и отзиви.
"В случая става въпрос за машинация, видно е, че хората са платили за отмора, само че когато са отишли е станало ясно, че такова място не съществува или там нищо не знаят за този консуматор ", разяснява Игнат Арсенов от КЗП.
Измамите с подправени разгласи за почивки в интернет са честа процедура, изключително в по-малки обекти като вили и къщи за посетители.
Фалшивите предложения се разгласяват на повече от едно място в мрежата. Първа сугнална лаампа за проблем е нереално ниската цена, която може да бъде и три пъти по-ниска. Предлаганите средства за заплащане пък са мъчно проследими - посредством платформи за банкови услуги и така нататък, вместо посредством общоприета банкова сметка.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР