Поредица от проверки и репортажи на bTV показа, че у

...
Поредица от проверки и репортажи на bTV показа, че у
Коментари Харесай

След сигналите за липсващи лекарства: Какви са причините?


Поредица от инспекции и репортажи на bTV сподели, че у нас за хронично заболели деца, пациенти с диабет и онкоболни. Проблемът с медикаментите е в цяла Европа. У нас над се намират мъчно.

Снимка: bTV


Има 39 вносители на лекарства, само че единствено 3-4 са огромните компании, които се затрудняват да намерят медикаменти в прилежащи страни.

Липсват сега главно антибиотици за възрастни и за деца, които в действителност нямат и заместители. Има едно несъмнено лекарство, което е неразрешено за реекспорт, само че още веднъж не може да бъде намерено, т.е. диабетно заболели пациенти мъчно биха траяли своята терапия.

Снимка: bTV


Очевидно има пробойни в системата. Една от аргументите е, че Китай и Индия в действителност създават 60-80% от всички дейни съставки в света, които влизат в производството на медикаментите.

Тоест, в случай че нещо се случи в Китай или в Индия – целият пазар е изправен на нокти, тъй като не знае дали ще може да създаде безусловно всички медикаменти, които са нужни за веригата на доставките.

Войната в Украйна също оказва въздействие.

Тя е проблем, защото тласка към по-висока инфлация и това предизвика някои от производителите на медикаменти да пресечен за малко производството.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР