Поредица от пътни инциденти в София през уикенда, информира Нова

...
Поредица от пътни инциденти в София през уикенда, информира Нова
Коментари Харесай

Поредица от катастрофи през уикенда - какви са причините

Поредица от пътни произшествия в София през уикенда, осведоми Нова тв. На автомагистрала „ Струма ”, на разклона за Мало Бучино, кола падна от моста, а по-късно различен автомобил, забил се в мантинелата сред платната, лиши и човешки живот. Инцидент имаше и на печално известния от предходната седмица столичен бул. „ Сливница ”.
Според някогашния ръководител на Комисията по сигурност на пътя към БФАС и някогашен авто играч Георги Янакиев главната причина за злополуките е човешкият фактор поради недобрата готовност, несъобразената скорост, времето и асфалтът.
Янакиев поддържа по-сериозни ограничения на пътя. „ Не единствено законови промени, само че и такива, свързани с построяването на пътищата. Ако ние нямаме вярно построен или ремонтиран път, колкото и добър водач си, може да бъдеш сюрпризиран ”, счита той.
Преди дни специалистът се прибира от Дубай, където изясни, че през километър има камери. „ Да видиш служители на реда да стоят на избрани места - няма такова нещо. Ако си решил да караш бързо - карай, само че санкциите са доста „ солени ”, уточни Янакиев.
Той обърна внимание и на човешкия нрав. „ В Балканските страни е „ аз всичко знам, всичко мога, аз съм най-хубавият ”. Колата е като бомба със забавяне. Ако не знаеш по какъв начин да я управляваш, в даден миг излизаш от пътя и някой страда. Ако не променим манталитета на българина, каквито и ограничения да предприемем, няма да можем да променим статистиката ”, е мнението му.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР