Поредица концертни програми подготвя певицата Мирослава Кацарова. Те обичайно включват

...
Поредица концертни програми подготвя певицата Мирослава Кацарова. Те обичайно включват
Коментари Харесай

Мирослава Кацарова с авторския музикален спектакъл „Като в картина на Шагал“

Поредица концертни стратегии приготвя певицата Мирослава Кацарова. Те всекидневно включват огромен диапазон от музика на разнообразни езици, само че в най-новия си авторски план „ Като в картина на Шагал " Мирослава Кацарова селектира главно песни на български език.

На 25 март от 19:00 ч. в изложбена зала „ 2019 " към Градската художествена изложба в Пловдив (ул. Гладстон 32) ще бъде построена специфична сцена. Към музиката още веднъж ще има характерен метод, сходно на другите тематични стратегии на Мира Кацарова. Този път той изпъква в срещата сред джаз триото и струнния квартет. Мирослав Турийски (пиано), Веселин Веселинов-Еко (бас) и Младен Димитров (барабани) ще партнират на Мира Кацарова, а към тях ще се причислят и Ивелина Христова (цигулка), Диляна Давидова (цигулка), Мария Венкова (виола), Антоанина Юрганджиева (виолончело).

„ Като в картина на Шагал " е заглавието на ария, написана от Румен Тосков-Рупето през 2000 година за дебютния албум на Мира Кацарова - „ Бяло в бяло ". За него той основава 10 песни в джаз стилистика, а създател на всички текстове е Мира. През идващите години джаз певицата написа забележителна част от текстовете на своите песни.

В събитието ще бъдат включени и някои части от „ Бяло в бяло ", нови аранжименти на „ Парфюми " и „ Летни улици ", както и нови песни като „ Боса нова в градината ". Една от дребното неавторски песни в програмата е бразилската класика „ Водите на март " на Антонио Карлос Жобим, която Мирослава ще извърши на български език с превода на Зорница Христова.

Характерно за Мира Кацарова е, че музиката постоянно е съпроводена от роман, а историите на песните в действителност разрешават да се надникне зад доста по-широк подтекст, цялостен с забавни музикантски обстоятелства и креативен мотивации.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР