Пореден унизителен и неясен договор за България. Обърнете внимание какво

...
Пореден унизителен и неясен договор за България. Обърнете внимание какво
Коментари Харесай

Проф. Румен Гечев: България подписва празен чек за машините „Страйкър“, пореден унизителен договор

„ Пореден позорен и неразбираем контракт за България. Обърнете внимание какво написа в съглашението - цената е планирана, както при самолетите F-16. Това значи, че сега цената е 1.2 милиарда, на следващия ден може да е 7 милиарда, само че не може да е по-малка. Това значи, че България подписва празен чек. “ Това съобщи народния представител от „ Българска социалистическа партия за България “ проф. Румен Гечев за договорката за закупуване на американски бойни машини „ Страйкър “.
Според него е безочливост, че се предлага поръчител по договорката да бъде американското държавно управление, в случай че към момента България не е получила самолетите F-16.
„ Щеше да получава България обезщетения. Какво сме получили - нищо. Министърът на защитата Тагарев сподели за някакви 9 милиона, през вчерашния ден в комисията споделиха за 60 милиона. Ама това е безочливост, ние не сме получили и 1 стотинка “, възмути се проф. Гечев.
Той обърна внимание, че бойните машини се създават в редица страни от Европейски Съюз и България е можело да купи от тях, с цел да не се подлага на унизителни контракти.
„ Обръщам внимание на прокуратурата, доста да внимава с тази договорка. Да не би някой от участниците в договорката за безпилотните летателни машини, които са свързани със фамилията на Тагарев, да вземат участие в тази договорка? Защото, в случай че е по този начин, ще си има доста работа “, акцентира социалистът.
„ За пръв път виждам страна, която не фаворизира личното си произвеждане “, сподели заместник-председателят на ПГ на „ Българска социалистическа партия за България “ Иван Ченчев по отношение на информацията, че въоръжението на бойните машини „ Страйкър “ няма да се създава в България.
Само да кажа на Тагарев, че приборите за нощно виждане на хеликоптерите „ Кугър “ са български и превъзхождат неведнъж френските. Защо българското Министерство на защитата обслужва непознати ползи и не фаворизира българското произвеждане? За мен този министър е злепоставен, той е работил за непознато държавно управление.
Той обърна внимание, че западни медии назовават тези бойни машини „ ковчези “.
„ Да не се окаже Вашата линия, Тагарев, друга от линията на народа? Защото ми се коства, че тъкмо по този начин ще се окаже. Оставка, Тагарев! “, обърна се в умозаключение Ченчев към министъра.
 
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР