Пореден, трети протест във Видин. Хората недоволстват, защото международният път,

...
Пореден, трети протест във Видин. Хората недоволстват, защото международният път,
Коментари Харесай

Пореден протест във Видин с искане да се построи магистрала до София

Пореден, трети митинг във Видин. Хората недоволстват, тъй като интернационалният път, който води и към " Дунав мост 2 " не може да поеме огромния трафик и е причина за чести произшествия. Исканията на протестиращите остават - да се построи автомагистрала до София и тунел под прохода „ Петрохан ", с цел да се съкрати дистанцията до столицата.

Видин
 © фотография: Българска телеграфна агенция / АРХИВ
От регионалната администрация споделиха, че митингите са противозаконни, а от София до Видин ще има ново трасе на скоростен път. Още идващия месец ще започва процедурата по желание на реализатор за направлението Мездра - Ботевград, а през втората половина на годината и за сектора на територията на Видинска област.

Ще стартира и предпроектно изследване за тунел под „ Петрохан ". Организаторите на митинга от Гражданско обединяване „ Единни за смяна " споделят, че не имат вяра на обещания, и желаят решение на Министерския съвет за неотложно пускане на процедурите, а строителството да бъде приключено през 2021 година.

 Протест във Видин за автомагистрала, АПИ даде обещание трилентов път Протест във Видин за автомагистрала, АПИ даде обещание трилентов път
Граждански митинг за повторно блокира за часове интернационалния път към Дунав мост 2 край Видин. Недоволството е поради пътя, по който минава трафикът...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР