Пореден случай на недопустимо поведение на лекар от Спешната помощ.

...
Пореден случай на недопустимо поведение на лекар от Спешната помощ.
Коментари Харесай

Скандален случай: Спешен медик от Хасково отказа помощ на пациент


Пореден случай на неприемливо държание на доктор от Спешната помощ. Примерът е от Хасково, а медикът атакува вербално и отхвърля здравна помощ на пациент.

„ Отивай си, отивай си, като не искаш да ме слушаш. Законът е идентичен за всички. В закона ясно е казано, когато пациентът е в тежко положение се вика кола за спешна помощ “.

Клипът е от лятото, само че става прочут в този момент. Лекарят е от Спешното поделение в Хасково, а репликите му са към близки на човек с недоволства. Днес медикът oотсъстваше от работа, а в болничното заведение тече инспекция.

„ Такова държание е неуместно за български доктор, който работи в Спешно поделение “, съобщи доктор Георги Гелов, изпълнителен шеф на МБАЛ – Хасково.


Една от аргументите лекарите да изпадат в сходни положения, съгласно управлението, е натискът върху незабавните звена.

„ Не е загадка, че незабавните отделения в България са превърнати в поликлиника на неосигурените пациенти “, добави доктор Гелов.

Над 780 000 души годишно търсят помощ в незабавните звена. Едва 25% от тях са в действителност незабавни, изясни пред bTV основният координатор на експертния съвет по Спешна помощ у нас.

„ Огромният недостиг, който съществува в Спешната помощ във връзка с фрагменти, неведнъж лимитира тези благоприятни условия, да може да се работи по един, два, три или повече заболели. И тогава ние желаеме от незабавните лекари да покрият всички незабавни случаи. Това няма по какъв начин да се случи “, съобщи проф. Николай Младенов, основен координатор на експертния съвет.

Протоколът изисква всеки дошъл в незабавното да получи здравна помощ.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР