Пореден случай на клип в социалните мрежи, който показва дете

...
Пореден случай на клип в социалните мрежи, който показва дете
Коментари Харесай

Дете зад волана: Ако въздушната възглавница се отвори, ударът ще е фатален за момичето, каза Тенчо Тенев

Пореден случай на клип в обществените мрежи, който демонстрира дете да кара автомобил в скута на татко си във Владя до София.

„ Детето е малко. В скута на татко си. Управлява по улиците на кв. „ Владая “. И ние сме били дребни, и нашите родители са пробвали да ни дават да управляваме коли, само че не е било в обитаемо място, а по поляните или отвън селото “, сподели за „ Тази заран “ Тенчо Тенев, консултант на премиера по пътна сигурност.

„ Не е мястото и времето да се вършат такива неща в обитаемо място. Не мога да проумея каква е тази фикс идея да снимат по какъв начин дават на децата си да ръководят коли и след това се сърдят, когато хората кажат, че това е следващ случай на безумие по пътищата “, добави той.

bTV сезира полицията по случая, стартирана е незабавна инспекция

„ Нарушенията са, че преотстъпва ръководството на неправоспособно лице, той е без защитен колан и детето е без защитен колан, не е в столче на задната седалка. За 18 секунди са четири нарушавания “, акцентира Тенчо Тенев.

„ Ако попадне в някоя дупка или се задейства предният еърбег на кормилото, ударът ще е съдбовен за детето. Родителят това не го е планувал. Това е следващ случай на безумство на хора, които не знаят до какъв съдбовен случай може да се стигне “, разяснява съветникът на премиера.

Издирването на 17-годишното момиче продължава

„ Не мисля, че има схващане за пътната сигурност. Обществото стана по-критично към нарушаванията. Затова страната също би трябвало да бъде по-критична, изключително Министерството на вътрешните работи. След като бъдат наказани няколко души на затвор, ще видите по какъв начин ще намалеят случаите, както стана с конфискацията на коли на пияни и дрогирани “, сподели още Тенчо Тенев.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР