Пореден случай на брутално насилие срещу жена в Благоевград изкара

...
Пореден случай на брутално насилие срещу жена в Благоевград изкара
Коментари Харесай

Стотици протестираха в Благоевград заради още един случай на брутално насилие срещу жена

Пореден случай на брутално принуждение против жена в Благоевград изкара стотици на митинг пред Съдебната палата в града. Той се организира, до момента в който съдът разглеждаше мярката за неотклонение на арестувания 21-годишен мъж, който е упрекнат за нападението и причиняването на междинна телесна щета.

Пострадалата Стефка Терзийска бе нападната преди седмица в заден двор на жилищен блок в постройка, удряна е неведнъж с железна тръба и има  тежки травми – има риск да загуби зрението си, а един от пръстите ѝ бе съвсем откъснат.  Преди няколко дни тя съобщи, че подозира като гарант някогашния си брачен партньор, с който са разграничени. Тя изясни, че е получавала неведнъж закани от него. Нападението е снимано от охранителна камера, само че на записа не се вижда лицето на причинителя. Терзийска описа, че почнала да вика за помощ и това я избавило. 

За бруталния побой три дни по-късно в Сандански бе задържан 21-годишен юноша. Той е осъждан и отхвърля да е извършил  нападението.

Днес Благоевградският областен съд остави Кирил Лукаров за непрекъснато в ареста, като не почете жалбата му против първичното решение на районния съд.

" Майка ми не е първата, а следващата жертва на сходен побой. Лечението ще продължи месеци. Още не мога да си обясня по какъв начин е допустимо да извършиш сходно нещо. Ако не е имало хора наоколо, през днешния ден щяхме да сме на гробищата ", описа пред Нова телевизия синът на дамата – Коста.  

 

Протест пред Съдебната палата в Благоевград в поддръжка на пребитата бизнесдама Стефка Терзийска Репортер Ива Сеизова
Posted by БНР - Радио Благоевград on Thursday, 19 October 2023
 
Пострадалите от домашно принуждение ще подават сигнали посредством мобилно приложение

 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР