Пореден случай на агресия е станал в пловдивско училище днес,

...
Пореден случай на агресия е станал в пловдивско училище днес,
Коментари Харесай

Петокласник подгонил съученик с нож в голямото междучасие

Пореден случай на експанзия е станал в пловдивско учебно заведение през днешния ден, алармираха родители. Възпитаници на СУ „ Димитър Матевски “ са шокирани след счепкване сред съученици, по време на което един от участниците в кавгата извадил нож и подгонил собствен връстник. Инцидентът зародил посред възпитаници от 5 клас, които са първа промяна.

„ Детето ми се обади обезпокоеното и ми сподели, че нейни съученици - три момчета се скарали и единият подгонил с нож другия. Станало по време на огромното междучасие, когато чакали пред павилионче за закуски. Обясни, че до момента в който били на опашката, едното момчето се подразнило на другото. Станал проблем и едно от тях извадило нож. Казало, че ще го накълца на части. Другото се тормозило и побягнало, само че след него тръгнало и момчето с ножа. Като стигнало до двора на учебното заведение, то прибрало оръжието “, споделя пред  родител на петокласник, поискал анонимност.

Скоро по-късно пострадалото дете споделило с класния началник за случая.

„ Децата са обезпокоени, ние също сме обезпокоени. Детето ми показа, че часовете са си траяли по график. Никой не е пристигнал при тях, с цел да ги успокои. Доколкото знам, момчето с ножа е изпратено при педагогическия консултант. Предупредихме ги да не беседват доста с него, да не го нервират “, допълни още той.

По думи на родителите, въпросният възпитаник и различен път е проявявал признаци на експанзия. От години било известно на всички, че момчето има проблематично държание и при дразнение наскърбява и въздава спорове. Дали обаче все още са предприемани ограничения във връзка ученика и как се е позволило той да има нож в себе си към момента не е ясно.

Родители обаче са безапелационни, че няма да оставят нещата дотук. Тази вечер е планувана родителска среща, чиято тематика е друга, само че те имат намерение да издигнат въпроса за случая.

„ Не желаеме това да е предният случай на експанзия, който ще бъде потулен, прикрит. Защото ще ни е боязън да пратим децата си във вторник “, заключи родителят.

TrafficNews потърси за коментар учебното управление на СУ „ Димитър Матевски “. Директорът Мариана Златанска отхвърля на територията на учебното заведение да е ставал спор. Тя съобщи, че на този стадий не може да разяснява случая, тъй като към момента се проверява какво тъкмо се е случило. 

„ Утре ще проведем среща с педагогичен съветници и класни ръководители. Няма по какъв начин да твърдим има или няма подобен случай. След като разберем цялостната информация, ще пристъпим към дейности “, допълни шефът.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР