Пореден скандален случай за починало дете – новородено е починало

...
Пореден скандален случай за починало дете – новородено е починало
Коментари Харесай

Трагичен случай в Пирогов с починало новородено

Пореден абсурден случай за умряло дете – новородено е умряло поради сепсис, като майката се съмнява, че това се е случило поради лекарска небрежност.

Бебето Емануил умира на седмия ден от престоя си в „ Пирогов”. Той е роден в „ Майчин дом”, само че майката – доктор Елена Леви, която също е акушер-гинеколог, споделя пред Нова телевизия, че синът ѝ е прекарал дни в хирургично поделение, а там има сериозна заплаха от болест – тъй като е бил в контакт с личния състав.

Емануил е имал потребност от интервенция, тъй като е имал вродена особеност – храната, която поема, не може да стигне до стомаха му. Затова и е минал през „ Пирогов”.

Преди гибелта на Емануил, на два пъти в „ Пирогов” е викан реаниматор, тъй като детето е било неенергично и не се е хранело добре. Емануил обаче е признат в реанимация чак към 6:20 часа сутринта – съгласно Елена прекомерно късно и в миг, когато в 99% от случаите изходът е летален.

„ Медицински одит” е направил инспекция, като и в „ Майчин дом”, и в „ Пирогов” не са открити признаци на вътреболнична зараза.

Все отново специалистите признават, че е допустимо сепсисът да е провокиран от вътреболнична зараза. Изследвани са взети проби от ушния канал на детето и не е открито нищо.

Майката обаче си търси правата в съда.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР