Пореден скандал разтресе родния футбол след скандално разкритие на кандидат

...
Пореден скандал разтресе родния футбол след скандално разкритие на кандидат
Коментари Харесай

Кандидат за президент на БФС призна, че е дал подкуп за мач

Пореден скандал разтресе родния футбол след скандално разобличаване на претендент за началник на БФС. Президентът на футболния клуб ” Марица ” Пловдив Христо Христов съобщи, че е дал рушвет по време на сезон 2017/18. По това време неговият отбор е в конкуренцията във Втора лига.
Христов съобщи, че се е свързал с член на Изпълнителния комитет на БФС за манипулиране на резултатите от мач на негов тим. Въпросният към момента е част от Изпълкома на БФС.
Името му обаче не е ясно. То ще бъде обявено на конгреса, разгласи самият Христов, който през днешния ден разгласи кандидатурата си за президент на съюза.
“Не се опасявам, дадох му пари в брой няколко дни преди мача, за да се манипулира. Готов съм да понеса отговорност, само че тази процедура би трябвало да престане. Има процедура за манипулиране на мачове, за ангажименти, дефинира се кой по какъв начин да влиза, това става с лобиране, не с резултатите на терена... Така че намерено го декларирам. Аз персонално съм дал пари и ги одобриха на 200%. Сумата беше дребна, приказваме за дребни суми ", разгласи Христов.
Той ще бъде потърсен от Етичната комисия, която желае да ѝ бъдат предоставени детайлности за случая.
Какво още сподели по случая Христо Христов и какво е мнението му за контракта за тв правата на българския футбол, прочетете в SportLive bg.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР